'Dünya insanı' Kriton Curi unutulmadı

21 Ekim 1996’da kaybettiğimiz bilim insanı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kriton Curi’yi sevenleri, mesai arkadaşları ve gönüllüler, Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde andı

08 Aralık 2016 - 14:17
21 Ekim 1996’da kaybettiğimiz bilim insanı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kriton Curi’yi sevenleri, mesai arkadaşları ve gönüllüler, adının verildiği Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde andı. İlk olarak Çevre ve Afet Komitesi Başkanı Ahmet Haytaç, Kriton Curi özgeçmişini anlattı. Mesai arkadaşlarından Hatıra Şenkon ile Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan Kriton Curi Vakfı Sekreteri Mehmet Küçükönder, konukları anılarla yolculuğa çıkardı.
Çevre gönüllüsü Kriton Curi’nin 20.ölüm yılı anısına kaleme aldığı yazıyı vakıf eski sekreteri Hatıra Şenkon okudu. Görsel Etkinlikler komitesi başkanı Nihat Yıldız, Kriton Curi’nin Amerika’da yaşayan kuzeni Vasil Diyamandoğlu ile Newyork’ta yaptığı sohbeti kendi notlarından aktardı ve Kriton Curi’ye ait resimleri slayt olarak ekranda gösterdi.
Prof. Dr. Kriton Curi yaptığı akademik çalışmalar, yetiştirdiği öğrenciler, bıraktığı eserler, çevreye olan duyarlılığı, Katı Atık Türk Milli Komitesi’nin kurucusu ve onursal başkanı olması nedeniyle dünyaca tanınan bir bilim insanı…
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi Başkanı Nevin Toprakseven, “Biz de gönüllüleri olarak her yıl toplanıp anısını hafızalarda ve yüreklerde yaşatmayı görev biliyoruz” dedi.
Etiketler; Kriton Curi

ARŞİV