'İş Kazalarında İlkYardım' projesi başlatıldı

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polinikliği, sanayi bölgesinde çalışanlara yönelik ‘İş Kazalarında İlkyardım’ projesi başlatarak, bir ilke imza attı.

22 Mart 2011 - 11:32

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği, Göztepe Sanayi Sitesi çalışanlarına yönelik “İş Kazalarında İlk Yardım” projesini başlattı.
14 Mart’ta başlatılan proje kapsamında şu ana kadar 60 kişiye eğitim verildi. Proje koordinatörü Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Deniz Erbuğ, ilk defa böyle bir proje başlattıklarını söyledi, “Sağlık Polikliniğimiz sanayi bölgesinin içinde. Sürekli olarak iş kazalarından kaynaklı olarak yanıklar ve kesikler geliyor. Bu proje kapsamında sanayi bölgesinde çalışanlara, kaza geçirdikleri zaman ilk anda ne yapacaklarını anlatıyoruz. Eğitimleri, etüt merkezinde pazartesi günleri veriyoruz. Eğitimleri, hazırladığımız slatylarla destekliyoruz. Eğitim kapsamında ilk yardım kitapçığı dağıtıyoruz. Proje, ilk olarak 100 kişiyi kapsıyor. 4-5 hafta daha sürecek. İstenilen hedefe ulaşırsa seminer süresi uzatılacak” diye konuştu.

İLKYARDIM ÇANTASI GERİ DÖNÜŞÜMLÜ

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak proje kapsamında ilkyardım çantasının içindekilerin hazırlandığını ifade eden Dumlupınar Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Deniz Erbuğ, “İlkyardım çantası ise Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü tarafından geri dönüşümlü olarak hazırlandı. Amacımız; projeye evhanımlarınıın yaşadığı ev kazalarını da katarak geliştirmek ve yaygınlaştırmak” dedi. 


Seyhan KALKAN VAYİÇ 


ARŞİV