'Kadın isterse her şey olabilir'

CHP İl Kadın Kolu Başkanlığı’nın düzenlediği ‘1. Dayanışma Kurulu Toplantısı’ CKM’de yapıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Mevcut iktidar mırıldanmalar ile ülkeyi yönetmeye çalışıyor

06 Ekim 2016 - 16:26
İrem ÖN - Mim Şeyma TELCİ
CHP İl Kadın Kolu Başkanlığı’nın düzenlediği “1.Dayanışma Kurulu Toplantısı” Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 29 Eylül Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda kadının siyasetteki yeri ve önemi tartışıldı. Toplantıda konuşmacı olarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de toplantıya katılanlar arasındaydı.

“MÜCADELE EDİYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner yaptı. Konuşmasına, “Her gün birçok kadının öldürüldüğü bu ülkede kadın olarak yaşamanın zorluklarına dik duran tüm kadınlara selam olsun” diye başlayan Öner, kadın cinayetlerine dikkat çekti. “Bir kadın gittiğinde ne de çok kişi gider aslında.” diyen Öner, konuşmasına şöyle devam etti: “İşçi, temizlikçi, bakıcı, bahçıvan, muhasebeci, anne, dost… Bizler aslında herkesi temsil ediyoruz ve toplumda varız. Var olmak için de yılmadan mücadele ediyoruz. ‘Kadınlar nerede diye’ soranlar ise arkalarına baksınlar. Bize yer veremediğiniz için arkanızda kalıyoruz. Oysa tek istediğimiz sizler ile omuz omuza mücadele verip, partimizi iktidara taşımak. Bunu yapacak gücümüzü ise Atatürk’ten ve partimizin ilkelerinden alıyoruz. Bir kadın isterse İlçe Başkanı olabilir, İl Başkanı olabilir ve eğer isterse Genel Başkan olabilir. Fakat parti içinde kadını görmezden gelen erkekler; hiçbiriniz Kadın Kolları Başkanı olamazsınız”

“HAYALLERİMİZ VAR”
Toplantının bir diğer konuşmacısı olan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ise kadınların siyasete nasıl yön verebileceğini vurgulayan bir konuşma yaptı. “Kadın siyasette göstermelik bir kota değildir.” diyen Köse, “Kadın, ekonomiden politikaya varıncaya dek ülke geleceğinde etkin rol alabilecek yetkinliklere sahiptir. Bizim sorumluluğumuz ise kadınların yöneticiler arasında daha fazla yer almaları için öncülük etmektir. Meclisimizin karar mekanizmalarında yer almamızın önünü açmak, aramızdan çok sayıda toplum liderleri çıkmasını sağlayacaktır. Mevcut iktidar mırıldanmalar ile ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Kız çocuklarının okuldan uzaklaştırılmaları, geleceğin kadınlarının nasıl olması gerektiği bize dayatılıyor. Oysa bizim hayallerimiz var. Çocuklarımızın, özgürce ve barış içinde yaşadıkları hayallerimiz. Hayallerimizde umutsuzluğa asla yer yok. Gün, birlik ve mücadele etme günüdür. Biz, devrim kadınlarıyız. Güzel günler kadınlarla birlikte gelecektir.” diye konuştu.

 

ARŞİV