'Kırmızı halı mı bekliyor?'

Bağdat Caddesi’nde çiçek satan Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olan Murathan Öztürk, 56 gündür yakalanamadı

03 Eylül 2015 - 15:23
Erhan DEMİRTAŞ
Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz gecesi Murathan Öztürk’ün kullandığı aracın çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarpıp öldürmesinin üzerinden 56 gün geçti. Olaydan sonra emniyet birimlerine teslim olmak yerine kayıplara karışan Murathan Öztürk’ten yaklaşık 2 aydır haber yok. Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya ve iş arkadaşları hem Murathan Öztürk’ün yakalanamamasına dikkat çekmek hem de Mehmet Emin Kaya’yı anmak için 27 Ağustos Perşembe günü olay yerinde vatandaşlara lokum ve çiçek dağıttı.

“PSİKOLOJİN DÜZELMEDİ Mİ?”
Murathan Öztürk’ün babası Mustafa Öztürk oğlunun psikolojisinin bozulduğu için kaçtığını söylemişti. Mehmet Emin Kaya’nın çiçek tezgahını kurduğu ve hayatını kaybettiği yerin duvarlarına da “Psikolojin hala düzelmedi mi?, “Murathan Öztürk bugünü de dışarıda geçirdi”, yazılarının yer aldığı dövizler asıldı.
Murathan Öztürk’ün yakalanması için kaza gününden beri mücadele yürüten Cengiz Kaya, Öztürk’ün yakalanmamasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Abimin katili olayın üzerinden 56 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Biz de hem buna tepki göstermek hem de burada yaşayan duyarlı insanlara abimi sahiplendikleri için teşekkür etmek için lokum ve çiçek dağıttık” dedi.

KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ
Öztürk ailesinin tavrında olumlu bir gelişme olmadığını söyleyen Cengiz Kaya, yakalama kararının olduğunu ama arama kararının olmadığını ifade etti. “Murathan Öztürk’ün evini, iş yerini ya da gideceği yerleri aramak için bir karar yok. Emniyet bunun için iki defa talepte bulunuyor ama savcılık izin vermiyor” açıklamasını yaptı. Öztürk’ün Kazakistan’a kaçtığı iddialarına da değinen Kaya, şöyle konuştu: “Kazakistan’a kaçtığı iddialarını güçlü buluyoruz. Bunun için kırmızı bülten talebinde bulunduk ama henüz sonuçlanmadı.”
Kaya ailesine destek olmak için anma törenine katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de konuyla ilgili şöyle konuştu: “Çok önemli olayları çözen güvenlik teşkilatının  uzun süredir bu işi çözememesi kaygı verici ve düşündürücür. Yüreğimizi yakan bu olayın aydınlanması gerekir. ”

“OĞLUM GİBİ SEVERDİM”
Bağdat Caddesi çiçekçilerinden Sevim Budak, 15 yıl boyunca beraber çalıştığı Kaya’yı şöyle anlattı: “Mehmet’i çok iyi tanırım, oğlum gibi severdim onu. Çok zeki, dürüst ve merhametli bir insandı. Herkese yardım etmeye çalışırdı. Üniversite mezunuydu ama kendisine uygun bir iş bulamadığı için çiçek satıyordu. Mehmet’in canını alan o kişinin yakalanmasını ve adaletin sağlanmasını istiyoruz.”

“AİLE SUÇLU”
Kaya’yı anmak için olay yerine gelen vatandaşlar da Murathan Öztürk’ün hala yakalanmamasına tepkiliydi. Kaya’yı yakından tanıdığını ifade eden Ayşe Tüysüz, “Benim oğlum böyle bir şey yapsaydı anında yakalanırdı ama bu adamların çocuğu yakalanmıyor” sözleriyle tepki gösterdi.
Bağdat Caddesin’de yaşayan Erdal Süsler de Kaya’yı anmak için törene katılanların arasındaydı. “Para sahibi olanlar kendilerinde  başkalarını öldürme özgürlüğünü bulabiliyorlar” diyen Süsler, Öztürk ailesinin suçlu olduğunu ifade ederek tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “2 ay geçti ama katil hala yakalanamadı. Yeri yurdu belli olan bir insan nasıl yakalanamaz? Herkes evladına sahip çıkar ama bence aile oğlunu adalete teslim etmeliydi. Benim çocuğum böyle bir şey yapsa kendi ellerimle adalete teslim ederdim. Aile zengin ve ilişkileri olduğu için bu iş bu kadar uzadı.”

 
AVUKATI KONUŞMADI
Geçtiğimiz haftalarda Gazete Kadıköy’e yaptığı açıklamada, Murathan Öztürk’ün sosyal medyada gündem olduğu için korktuğunu ve yakın zamanda teslim olacağını söyleyen Öztürk ailesinin avukatı Melahat Uzunoğlu, bu defa sorularımızı yanıtsız bıraktı. Konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini ifade eden Uzunoğlu, “Sorularınızı yanıtlamak istemiyorum” dedi.
 

ARŞİV