'Kutundan çık, bisiklet sür'

Bostancı’daki Bisiklet Evim Bike Cafe, bisiklet kullanıcıları için iki farklı alternatifi bir araya getiriyor. Sürücülerin mola verdiği bu mekânda bisikleti tamir etmek ve kahve içip dinlenmek de mümkün

04 Ağustos 2016 - 16:54
Erhan DEMİRTAŞ
Konu bisiklet olunca Kadıköy’de ilklerin ve yeniliklerin yaşandığı bir gerçek. Kadıköy, İstanbul’un diğer ilçelerine göre daha düz bir coğrafyaya sahip olduğu için bisiklet kullanımı daha yaygın. Bisiklet kullanımının ilçede yaygın olmasının sebebi sadece Kadıköy’ün coğrafi olarak uygunluğu değil elbette. Kadıköylülerin bisikleti bir ulaşım ve spor aracı olarak görmesi de bisiklet kullanıcılarının daha da artmasına vesile oluyor. Her yaştan Kadıköylünün bisiklet kullanmak için gösterdiği çaba elbette yenilikleri de değişiklikleri de beraberinde getiriyor.

“TÜRKİYE’DE İLK”
Üç yıl önce Bostancı’da kurulan “Bisiklet Evim” de bu alandaki ilklerden biri. Yaşar Efendioğlu tarafından kurulan Bisiklet Evim’i şu anda Eyna Gençtürk işletiyor. Bisiklet Evim hem bisiklet satışı ve tamirinin yapıldığı bir bisiklet mağazası, hem de mola vermek isteyen sürücülerin bir şeyler yiyip içeceği bir kafe.  Türkiye’de bu tarzda başka bir mekânın olmadığını ifade eden Gençtürk, “Bu konseptte bir mekân açmanızın sebebi neydi, bu fikir nasıl oluştu” sorusuna şöyle cevap veriyor: “İzmir’den Kadıköy’e geldiğimde hemen hemen herkesin Bostancı’da, Caddebostan Sahili’nde bisiklet sürdüğünü gördüm.  Ben de bir bisiklet aldım ve bu bende bir tutkuya dönüştü. Arkadaşlarımla beraber arazide, çamurlu ve tozlu yollarda sürüş yapmaya başladık. Bu sürüşler sonrasında üstümüz başımız çamur içinde kalırdı. Çoğu sürücü bu şekilde eve gitmek istemez. Benim de aklıma sürücülerin bisikletlerini yıkayacağı, dinlenebilecekleri ve bir şeyler yiyip içecekleri bir mekân açmak geldi. Bisiklet Evim ve Bike Cafe bu şekilde ortaya çıktı.”

MOLA, DUŞ, KAHVE…
Bisiklet Evim ve Bike Cafe iki ayrı işletme türünün yan yana gelmesinden oluşuyor. Bir yanda yağlı, çamurlu bisikletlerin tamiri yapılırken, diğer yanda kahve içip dinlenmek mümkün. Hatta uzun sürüşlerden evine dönen kullanıcılar için duş imkânı bile var. Yani kullanıcılar hem kendilerini hem de bisikletlerini yıkayabiliyor.

BİSİKLET EĞİTİMİ VERİLİYOR
Bisiklet Evim’in müşteri profili profesyonel ve amatör bisiklet kullanıcılarından oluşuyor. Ancak bisiklet kullanmak isteyen adaylar için de bir uğrak noktası. Çünkü burada aynı zamanda bisiklet sürüşü eğitimi veriliyor. Bisiklette üzerinde dengede durmanın önemli olduğuna dikkat çeken Gençtürk,  en fazla üç dersten sonra bisiklet kullanmayı öğrenmenin mümkün olduğu söylüyor. Bisiklet sürüş eğitimi bisiklet kullanımı için ideal olan Bostancı ve Caddebostan Sahili’nde veriliyor.
Siz de yeni bir bisiklet alıp sahilde, sokakta ve caddelerde doyasıya pedal çevirmek istiyorsanız Bisiklet Evim’i ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler; bisiklet cafe

ARŞİV