'Psikolojinin Biyolojiye Etkisi'

Bostancı Gönüllü Evi Sağlık Komitesi, Biyolog- Psikolog Buket Elbeyoğlu’nun katılımıyla “Psikolojinin Biyolojiye Etkisi” konulu bir söyleşi düzenledi.

09 Haziran 2016 - 13:53
Bostancı Gönüllü Evi Sağlık Komitesi, Biyolog- Psikolog Buket Elbeyoğlu’nun katılımıyla “Psikolojinin Biyolojiye Etkisi” konulu bir söyleşi düzenledi. Buket Elbeyoğlu, insanın beyin ve DNA yapısını, beyinde salgılanan hormonları ve bu hormonların fiziksel sonuçlarını anlattı.
Sevmek, paylaşmak, fiziksel aktiviteler, yardım etmek gibi olumlu duygu ve davranış biçimleri esnasında beyinde bazı kimyasalların (Serotonin, Oksitosin, Endorfinler vb.) salgılandığını belirten Elbeyoğlu, gibi kimyasalların fiziksel olarak DNA ve hücre yapılarında olumlu neticeler doğurduğunu, aynı şekilde olumsuz duygu durumlarında salgılanan kimyasalların ise DNA yapılarını ve hücreleri olumsuz etkileyerek hastalıklara sebebiyet verdiğini belirtti. Etkinlik soru-cevap bölümüyle devam etti.

ŞİİR DİNLETİSİ
Bostancı Gönüllü Evi Eğitim Komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Komite Başkanı Ahmet Polat yönetiminde şiir dinletisi yapıldı. Katılımcılar tarafından okunan şiirlerin ardından, sezonun son toplantısı olması nedeniyle şarkılar ve türküler söylendi.

 

ARŞİV