1 Mayıs'ta yüzbinler Taksim'de buluşacak

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, “1 Mayıs alanlarını, milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle, rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla Taksim 1 Mayıs Alanı'nda olacağız” dedi.  

26 Nisan 2012 - 13:39

 İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, İstanbul'da Taksim Meydanı’nda DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla 61 örgüt tarafından kutlanacak.

Emek ve meslek örgütleri ile siyasi parti ve grupların katılımıyla Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bilgi verildi.

“1 Mayıs” yazılı pankartın açıldığı eyleme, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen katıldı.

Ortak açıklamayı okuyan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ın, bu yıl da İstanbul'da Taksim'de ve ülkenin dört bir tarafında milyonlarla birlikte kutlanacağını söyledi.

Ekici, şöyle konuştu: 1 Mayıs 2012 Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü en geniş birlikteliği yaratarak kutlamak için, başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs alanlarında olacağız. 1 Mayıs alanlarını, milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle, rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla Taksim 1 Mayıs Alanı'nda olacağız.”

Etiketler; 1 mayıs

ARŞİV