1 Mayıs'ta işçiler Maltepe'de buluşuyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin çağrısıyla bu yıl Maltepe’de kutlanıyor

27 Nisan 2022 - 12:00

İşçi sınıfının “Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs” için buluşma bu yıl Maltepe’de olacak.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) yöneticileri, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda biraraya gelerek, İstanbul’daki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına ilişkin programı açıkladılar. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı açıklamada, 1 Mayıs için Maltepe’ye çağrı yapıldı. CHP, HDP, TİP, SOL Parti’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti de Maltepe için çağrı yaptı.

30 İLDE KUTLANACAK

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çelenk bırakacaklarını ve 30 ilde 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını açıkladı. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ise 1 Mayıs'ı 25 Nisan-1 Mayıs arasında Türkiye'nin her yerinde kutlayacaklarını bildirdi.

ÜÇ SENDİKA TAKSİM DEDİ

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Umut Sendikası (Umut-Sen) ve İnşaat İşçileri Sendikası’ndan (İnşaat-İş) yapılan açıklamada ise yıllardır izin verilmeyen Taksim’de kutlama yapılacağı ifade edildi. 

KONVOY OLUŞTURULACAK

Salgında gelir kaybı yaşayan, işsiz kalan, borçlanan hizmet emekçileri de 1 Mayıs’ta alanlarda olacak. Turizm, Eğlence ve Hizmet Emekçileri Sendikası (TEHİS) tüm emekçileri ücret düşüklüğüne, ağır çalışma koşullarına karşı alanlara davet etti. Aynı zamanda yemek sepeti işçilerinin mücadelesine de destek veren TEHİS, 1 Mayıs’ta motokuryelerle birlikte konvoy oluşturacaklarını açıkladı. 10.00’da Kadıköy’den hareket edecek olan konvoy, 10.20’de Bostancı’da olmayı hedefliyor.

 

 


ARŞİV