1 milyon KARNEYE 2 milyon KİTAP

Türkiye İş Bankası’nın dört yıl önce başlattığı ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyası bu yıl da devam ediyor. Karnesini gösteren bir milyon öğrenciye iki milyon kitap armağan edilecek.

16 Haziran 2011 - 10:38

Türkiye İş Bankası, 2007–2008 öğretim yılının sonunda başlattığı “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasını dördüncü kez gerçekleştiriyor. Bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan Rıfat Ilgaz'ın “Halime Kaptan” ile çocuklarda doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Alkan İnal tarafından yazılan, Zeynep Özatalay tarafından resimlenen “Küçük Mavi Gezegen” kitapları armağan edilecek. Kampanyayla dört yılda beş milyon kitap da çocuklarla buluşturulmuş olacak.
2010-2011 öğretim yılının sona erdiği 17 Haziran’dan itibaren Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini götüren tüm ilköğretim öğrencileri kitaplarını alabilecek. İki milyon kitabın şubelere dağıtımı da tamamlandı.
Kampanya kapsamında düzenlenen toplantıya T. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, T. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Doğan Hızlan ve Aydın Ilgaz katıldı.
İlk olarak söz alan Ersin Özince, ülkemizde yaşayan her çocuğun nitelikli kitaplarla buluşmaya hakkı olduğunu belirterek Kampanyamızla çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı ve okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Kitaba ulaşmakta güçlük çeken çocuklarımızı da birbirinden değerli eserlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

“KİTABIN ETKİSİ SİLİNMEZ”

Doğan Hızlan ise, kitap dağıtmanın da bir sorumluluğu olduğunu, bazı çocukların ders kitapları dışında bir kitapla ilk buluşmaları olacağını hatırlatarak başladı konuşmasına… “İlk buluşma çok önemli. Kitapla buluşan çocuk için o kitabın etkisi, yaşamındaki izdüşümü çok önemlidir, silinemez. Çocuk; dünyayı, yazarın kahramanını tanır. Eğer biraz da yetenekliyse yazmaya bile özendirir. Rıfat Ilgaz’ın kitabı bu açıdan da önemlidir.” diye konuştu. Hızlan, “Küçük Mavi Gezegen” adlı kitabın da küçük yaştan itibaren çevre bilincinin edinilmesi için çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

RIFAT ILGAZ BAHARI

Toplantıda son olarak Aydın Ilgaz söz aldı. Ilgaz, babasının “Dört Mevsim” adlı şiiriyle başladı sözlerine ve devam etti: “Babama sormuştum. ‘80 yaşındasın şimdi. Çocukluğun 1. Dünya savaşına rastladı. Gençliğin de 2. Dünya Savaşı yıllarına… Sonraki yıllarda da sürekli izlendin, yargılandın, öğretmenlikten uzaklaştırıldın, hapislerde yattın… Ya bahar nerde?’ dediğimde bana şunları söylemişti: ‘Bazı dönemler, mevsimler şaşabilir. Geç de olsa o bahar gelecek...’ İnanıyorum ki o bahar geldi. Rıfat Ilgaz baharı. Son yıllarda babam için yapılanları düşünüyorum da… Haksız mıyım?”
Ilgaz konuşmasını “Bir zamanlar yazdığı şiir kitabı nedeniyle çocukları okutmaktan alıkonan Rıfat Ilgaz’ın kitabının çocuklara dağıtılması ailemizi mutlu ediyor. Artık, yüzyılını dörde bölen Rıfat Ilgaz için bahar gelmiştir.” sözleriyle bitirdi. Aydın Ilgaz daha sonra diğer konuşmacılara Cide’nin simgelerinden olan sarı yazma armağan etti.

Kadir İNCESU


 


ARŞİV