101 yıllık destan

Erenköy Kız Lisesi’nde Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı ve Şehitleri Anma etkinliği düzenledi

31 Mart 2016 - 16:21
Esra ARSLAN
18 Mart Çanakkale zaferinin 101.yılı Kadıköy de düzenlenen birçok etkinlikte anıldı. Etkinliklerin bir adresi de Kadıköy’ün köklü liselerinden Erenköy Kız Lisesi’ydi. 24 Mart Perşembe günü düzenlenen etkinliğe, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri de katıldı. Erenköy Kız Lisesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi için yazılan şiirleri okudu. Öğrencilerin hazırladığı ve Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında Anadolu kadının rolünün anlatıldığı tiyatro oynandı.101 yıl önce kazanılan zaferini anlatıldığı tiyatro gösterisi, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Tiyatro gösterisinden sonra Erenköy Kız Lisesi Müdürü Saadet Berna Ocakcıoğlu konuşma yaptı. Çanakkale Zaferi’nin her dönem birlik ve beraberlik duygusunu ön plana çıkardığını söyleyen Ocakcıoğlu , “Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı ve Şehitleri Anma Günü Programımızda bu yıl temamızı ‘Vatan Savunmasında Anadolu Kadını’ olarak belirledik. Yavrusunun saçını kınalayıp cepheye gönderen Anadolu kadınıdır. 13 yaşında 15 yaşında 20, 21 yaşında oyuncaklarını, oyunlarını, hayallerini, yavuklularını bırakıp cepheye koşan yiğit her bir neferi o yürekle yetiştiren Anadolu kadınıdır.” dedi. Ocakcıoğlu ’nun konuşmasından sonra Çanakkale türküleri söylendi. Anma etkinliğine katılan öğrencilere hediyeler verildi.

 
ÇOCUKLAR GELİBOLU’DA
ADD Kadıköy Şubesi, Kadıköy Belediyesi’nin destekleriyle 40 çocuğu Gelibolu Yarımadası’na götürdü. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen “Çanakkale Mustafa Kemal’dir” temalı geziye katılan çocukların heyecanı görülmeye değerdi. 57. Piyade Alayı Şehitliği ziyareti ile başlayan gezi, Kanlısırt, Conk Bayırı, Şehitler Abidesi ve Seyit Onbaşı anıtları ziyareti ile sona erdi.

ARŞİV