15 EYLÜL'DE KADIKÖY'E GEL!

İstanbul’daki tüm forumların ortak kararıyla 15 Eylül’de Kadıköy’de büyük bir buluşma olacak. Birçok müzisyenin şarkılar söyleyeceği festivalin talebi net: “Adalet ve özgürlük.”

04 Eylül 2013 - 14:15

Semra ÇELEBİ
Gezi Parkı’nda başlayıp İstanbul’un tüm park ve meydanlarına yayılan direniş forumları, Alpay’ın o çok ünlü şarkısından ilhamla, özgürlük ve adalet isteyen herkesi “Eylül’de Gel” diyerek Kadıköy’e çağırıyor. 15 Eylül Pazar günü saat 15.00’te Kadıköy Rıhtım’da gerçekleşecek büyük buluşmada Marsis, Cenk Taner, Ceylan Ertem, Yeni Türkü, Bulutsuzluk Özlemi, Grup Yorum, Kardeş Türküler ve Hayko Cepkin şarkılarını özgürlükleri için mücadele edenlere söyleyecek.
“Adalet ve Özgürlük için Eylül’de Gel” adıyla düzenlenecek etkinlik için oluşturulan ForumFest grubu, neden böyle bir buluşma düzenleme gereği duyduklarını şöyle açıklıyor:
“Ülkemiz tarihinin en önemli yaşam ve özgürlük mücadelelerinden Gezi Direnişi; her türlü polis şiddetine, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara, medyanın yalanlarına ve iktidarın itibarsızlaştırma saldırılarına karşın dayanışmanın gücüyle sürmektedir.
Gezi Direnişi ile açığa çıkan toplumsal duyarlılık, direniş ve dayanışma pratiği, Park Forumlarıyla birlikte yeni bir boyut kazanmış, ülkenin dört bir yanında parklar; toplumsal-siyasal sorunları tartıştığımız,  çözümler üretmeye dönük kolektif aklı ve enerjiyi devreye soktuğumuz, dayanışma eylem ve faaliyetlerini yükselttiğimiz alanlar haline gelmiştir.
 
“ÇOK HARFLİ ALFABENİN FARKLI SESLERİ…”
Anadolu Yakası Park Forumları olarak Eylül ayını “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!” sloganı ile karşılıyoruz. Çok harfli bir alfabenin farklı sesleri olarak Eylül’ü sokakta karşılayacağız. Gençler yaratıcılıklarıyla, anneler kucaklayan şefkatiyle, işçiler üretimden gelen gücüyle, kadınlar gür sesiyle, halklar tüm renkleriyle, taraftar grupları cüretiyle, LGBT bireyler biz de varız çığlığıyla, yaşlılar yeniden canlanan hayat enerjisiyle… Direniş ve dayanışma ruhuyla, özgürlüğe duyduğumuz özlemle sokaklarda olacağız.
Parklarımızın, meydanlarımızın ve yaşam alanlarımızın yağmalanmasına geçit vermemek,
Polis şiddeti sonucu öldürülen, gözünü kaybeden, yaralanan arkadaşlarımızı unutturmamak, şiddetin sorumlularından hesap sormak, Gezi Direnişi tutsaklarına özgürlük talebimizi haykırmak, ülkenin tüm meydanlarında toplantı, gösteri ve eylem yasaklarına son demek için, 
15 Eylül Pazar günü Kadıköy’de “Adalet ve Özgürlük İçin Eylül’de Gel!” ismiyle kitlesel bir festival gerçekleştireceğiz.”
 
“BÜTÜN PARKLARI BU FESTİVALDE BİRLEŞTİRMEK İSTEDİK”
Büyük bir festival yapma fikri bundan yaklaşık bir ay önce forumlarda konuşulurken çıkmış. Festival yürütme komitesinde yer alan Ebru Satır, İstanbul’da bütün yaz devam eden park ve meydan forumlarının ortak kararıyla düzenlenecek olan festivalle ilgili “Katılımın çok yüksek olacağı ve herkesi bir araya getirecek bir festival hedefledik” diyor. Bunun için yine forumların üzerinde anlaştığı müzisyenlere davet götüren ekip sanatçıların gönüllü olarak bu festivalde yer almayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtiyor.
Neden Gezi Parkı değil de Kadıköy’ü tercih ettiklerinin cevabını ise şöyle veriyor Satır: “Gezi’de yapılmak istenen her türlü etkinliğe nasıl karşılık verildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bırakın büyük bir konser organize etmeyi adalet yürüyüşçülerini bile Gezi’ye yürütmeyen bir polis şiddetiyle karşı karşıyayız. Bu yönden bakınca Kadıköy festivalin yapılabileceği en uygun alan.”
Festival yürütme komitesi adına konuşan Ebru Satır, “Haziran’da başlayan büyük direnişin parklarda devam eden ruhunu yeniden biraraya getirmek için” organize ettikleri Kadıköy buluşmasına herkesi davet ediyor.

ARŞİV