17 ARALIK EYLEMİ

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarının yıldönümüde Türkiye genelinde eylemler düzenlendi. Düzenlenen eylemlerde yolsuzluk ve rüşvet protesto edildi.

19 Aralık 2014 - 09:21
17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarının yıldönümüde Türkiye genelinde eylemler düzenlendi. Düzenlenen eylemlerde yolsuzluk ve rüşvet protesto edildi.

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı da 17-25 Aralık yolsuzluk ve Rüşvet Haftası nedeni ile Altıyol Boğa heykelinin önünde bir basın açıklaması yaptı. 17 Aralık Salı akşamı yapılan eylemde, sık sık rüşvet ve yolsuzluğun protesto edildiği sloganlar atıldı. Açıklamada, 17 Aralık soruşturmasının üzerinin örtülerek kapatılmak istendiği vurgulandı .

KESK DE EYLEM YAPTI
KESK İstanbul Şubeleri Platformu da 17 Aralık'ın yıldönümünde Kadıköy'de yürüyüş ve protesto gösterisi düzenledi.
Akşam saatlerinde Kadıköy Altıyol'da toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Boğa Heykeli'nin önünden Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.
Ellerinde flamalarla yürüyüşe geçen ve sloganlar atan grup, “Yolsuzluk, Rüşvet, Yalan Düzenine Hayır" yazılı pankart da taşıdı.
 
 
KADIKÖY’DE AYAKKABI KUTULARI
17 Aralık sabahı Kadıköy’ün metrobüs durağı ve boğa heykeli gibi merkezi yerlerine  konulan “kimliği belirsiz ayakkabı kutuları” Kadıköylülerin hafızasını, ‘sansüre rağmen’ tazeledi.
Rüşvet ve yolsuzluk operasyonun simgesi haline gelen ayakkabı kutularının üzerinde “17 Aralık’ta ne olmuştu?”, “Beni hatırladın mı?” gibi sorular yazıyor. Bazı ayakkabı kutularının üzerindeki “Bana sevdanın yolları, sana milyonlar…” gibi şairane sözler ise gülümsetiyor. Kadıköy’ün bir durağındaki ayakkabı kutusunun üzerinde yazanlar ise kimseye söyleyecek söz bırakmıyor; “Anlamadım babacım…”
 
 
 

 

 

 

ARŞİV