19 gündür yakalanamadı!

Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezen aracı kullanan Murathan Öztürk aradan 19 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Emniyet yetkilileri arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı

31 Temmuz 2015 - 10:30
Erhan DEMİRTAŞ
Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz’da çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne sebep olan hukuk öğrencisi Murathan Öztürk, kazanın ardından 19 gün geçmesine rağmen yakalanamadı. Konuyla ilgili görüştüğümüz Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ise arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Gazete Kadıköy’e açıklama yapan Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, Murathan Öztürk’ün yakalanmamasına tepki göstererek, “Murathan Öztürk, olayın üzerinden 19 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Ailesinin, kendisinin yeri yurdu, her şeyi belli her şey ortadayken yakalanamaması bizim aklımıza başka şeyler getiriyor. Acaba Murathan Öztürk’ün birileri tarafından yakalanması istenmiyor mu?” diye konuştu. Öztürk ailesinin aracılarla kendilerine kan parası teklif ettiğini söyleyen Cengiz Kaya şöyle konuştu:  “Katilin ailesi bize doğrudan ulaşmadı, kan parası teklif etmek için aracı isimler bize ulaştı. Aile, çocuklarının ceza almaması için helalleşirsek yarım saat içinde çocuklarını teslim edeceklerini belirttiler ama biz kabul etmedik.”

TEHDİT MESAJLARI
Kan parasını kabul etmedikleri için Öztürk ailesi tarafından tehdit edildiklerini ifade eden Kaya, “Ailenin kan parası teklifini kabul etmediğimiz için sosyal medya üzerinden tehdit edildik. Murathan Öztürk’ün kız kardeşi sosyal medyadan 13 yaşındaki kız kardeşimize ulaşıp ‘Murathan, Mehmet’i altına aldı. Sonrakinde de seni altına alır’ diye tehdit etti” diye konuştu. Kaya, aile hakkında suç duyurusunda bulundukları bilgisini de paylaştı.

İKİNCİ KİŞİ VAR
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre Murathan Öztürk’ün kaza anında yalnız olmadığı da ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü, “ Olaydan sonra Murathan Öztürk yanında bulunan başka bir şahısla birlikte olay yerinden firar ettiği tespit edilmiştir” açıklamasını yaptı.

“TESLİM OLACAK”
Murathan Öztürk’ün avukatı Melahat Uzunoğlu da konuyla ilgili açıklama yaptı. Gazete Kadıköy’e konuşan Uzunoğlu, Murathan Öztürk’ün olay anında alkollü olmadığını korku ve paniğe kapıldığı için olay yerinden kaçtığını söyledi. “Müvekkilim sosyal medyada çok gündeme geldiği için hala korkuyor. Ama en kısa zamanda emniyet güçlerine teslim olacağını düşünüyorum” açıklamasını yapan Uzunoğlu, Murathan Öztürk’ün alkollü araba kullanmadığını ve özel bir hastanede alkol testi yaptırdığını da söyledi. Uzunoğlu, Murathan Öztürk’ün olay anında aşırı hız yapmadığını 61 kilometre hızla gittiğini savundu.

“HESAP AİLEYE AİT DEĞİL”
Sosyal medyadaki tehdit mesajlarına da cevap veren Uzunoğlu, “Benim müvekkillerim birilerini tehdit edecek insanlar değil. Ayrıca müvekkillerim sosyal medya hesaplarının kendilerine ait olma       dığını söylüyor. Kaya ailesi bunun için dava açtı. Kimin haklı kimin haksız olduğuna adalet karar verecek” diye konuştu. Öztürk ailesinin aracılarla kendilerine kan parası teklif ettiğini söyleyen Cengiz Kaya’nın iddialarına da cevap veren Uzunoğlu, kan parasına dair detaylı bilgiye sahip olmadığını söyleyerek, “ Öztürk ailesi iddia edildiği gibi kan parası teklif etmedi. Ancak müvekkillerim Mehmet Emin Kaya’nın yakınlarına maddi manevi yardımda bulunabileceklerini söylediler. Onlar da ‘bunlar sonra konuşulacak konular. Öncelikle Murathan Öztürk teslim olsun’ dediler” açıklamasında bulundu. Melahat Uzunoğlu hafta içinde basına yaptığı açıklamalarında Mehmet Emin Kaya’nın kaldırımda uyuduğu için suçlu olduğunu ifade etmişti. Belediye ve zabıtadan da şikâyetçi olacağı ifadeleri de basına yansıyan Uzunoğlu, “Ben kendi şahsıma böyle bir açıklama yapmadım. Müvekkillerim istedikleri için şikâyetçi olacağız” dedi.

“YURT DIŞINA ÇIKABİLİR”
Melahat Uzunoğlu’nun iddialarına cevap vermek için kaza yerinde basına açıklama yapan Cengiz Kaya, “Melahat Uzunoğlu, müvekkilinin kaçmadığını, tedirgin olduğu için sadece olay yerinden uzaklaştığını söylüyor. Bu nasıl bir olay yerinden uzaklaşma ki 19 gün oldu hala gelip teslim olmadı” dedi.
“Melahat Uzunoğlu 500 bin TL yardım teklifinde bulunduklarını söylüyor. Peki, kendisine soruyoruz bunu neden teklif ediyorlar. Şikâyetçi olmayalım, olay kapansın, çocukları yargılanmasın ya da hakettiği cezayı almasın diye mi?” sorularını soran Cengiz Kaya, “Murathan Öztürk’ün yurtdışına kaçma durumu söz konusu olabilir” dedi. Kaya, “19 gündür yakalanamayan birinin rahatlıkla yurtdışına çıkabileceğini düşünüyorum. Normal şartlarda çıkmaması gerekir çünkü yakalama kararı var. Başka bir kimlikle yurtdışına çıkabileceğini düşünüyoruz” açıklaması yaptı.

RESİMLERİ SÖKÜLDÜ
Mehmet Emin Kaya’nın ölümünden sonra Kadıköylüler ve Göztepe Dayanışması üyeleri, kaza noktasına Kaya’nın resimlerini asmıştı. Ancak, geçtiğimiz Pazar günü Kaya’nın bütün resimleri söküldü. “Kimin yaptığını bilmiyoruz ama bunun yapılmasına çok üzüldük” diyen Kaya, “ Ne yaparlarsa yapsınlar biz yeniden abimin resimlerini tekrar buraya asacağız” diye konuştu.

ARŞİV