1.Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi toplandı

Çocuk Meclisi toplantısında, çocuklar daha yaşanılır bir çevre ve Kadıköy için dilek ve temennilerini tek tek söz alarak ifade ettiler.

26 Ocak 2011 - 15:43


Kadıköy’de örnek bir uygulama hayat buldu. Kadıköy’de ilk defa biraraya gelen Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi büyükleri aratmadı. Oluşturulan çocuk meclisinde çocuklar daha yaşanılır bir çevre ve Kadıköy için dilek ve temennilerini tek tek söz alarak ifade ettiler.
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda 20 Ocak 2011 Perşembe günü toplanan1. Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ne; Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy Belediyesi Meclis Başkan 1. Vekili Nüvit Şahlıoğlu, öğretmenler ve veliler dinleyici olarak katıldılar.

ÇOCUKLAR NE İSTEDİ?

Toplanan mecliste çocuklar dileklerini bir bir sıralama fırsatı buldu. Kadıköy’ün yönetiminden, emniyetinden, eğitiminden sorumlu isimlerin katıldığı toplantıda büyüklerden taleplerini yerine getirmek için söz almayı da unutmadılar. Televizyonlardan gördüğümüz gibi bir oturma düzeni oluşturmuşlardı çocuk meclisinin üyeleri. Gayet ciddi, vakur, her şeyin bilincinde bir görüntü sergiliyorlardı ve de öyleydiler. Meclis başkanından katiplerine, vekillerine kadar hepsi sanki yıllardır böyle bir çalışma yapıyorlarmış gibi deneyimli görünüyorlardı meclis salonunda.
Tabi meclis toplantılarının işleyişi, yapılması gerekenler konusunda Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk gibi yılların tecrübeli siyasetçisinden bazı tavsiyeler de 1.Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin konuşma kayıtları arasında yerini aldı. Av. Selami Öztürk çocuklardan bir dahaki toplantıya gündem maddeleri belirleyip öyle katılmalarını anlattı.
Peki, çocuklar neler istediler? Meclis tutanaklarına okullarla ilgili sorunlar, ulaşım sorunları, çevre ve sağlık konusunda talepler, ilçenin ve okulların güvenliği, daha çok yeşil alan ve parkların olması gerektiği, yoksul çocuklara yardım edilmesi gerektiği, çocukların ve tüm bireylerin mutlu bir yaşam sürmeleri için neler yapılması gerektiği, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin daha çok yapılması gerektiği ve gerekli alanların oluşturulması gerekliliği gibi pek çok konu konuşuldu, tartışıldı, istekler bir bir sıralandı.
Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e, Emniyet Müdürü Hakan Boydak’a, Milli Eğitim Müdürü’ne nezaket de göstermeyi ihmal etmediler. Tüm yöneticilere kürsüde söz hakkı verdiler. Yöneticiler de bu nazik ve örnek yaklaşıma çocukların tüm isteklerini yerine getirme sözü vererek karşılık verdiler. Öztürk çocuklara, meclisin bundan sonra da düzenli olarak toplanması tavsiyesinde bulundu.


ARŞİV