Kadıköy Kilise Meydanı’nda 2 gün süreyle açlık grevi yapan gazeteciler Semra Çelebi ile Sedat Şenoğlu, ‘Yargıda Çifte Standarda Son’ diyerek, 7,5 yıldır tutuklu yargılanan gazetecilere destek verdiler
Gazetemizin muhabiri Semra Çelebi ile Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Şenoğlu, aralarında Özgür Radyo Genel Yayın Yönetmeni Füsun Erdoğan'ın da bulunduğu 7,5 yıldır tutuklu yargılanan gazeteciler için 2 gün süreyle açlık grevi yaptı.
Çelebi ile Şenoğlu, kaldırılan Özel Yetkili Mahkemelerde görülen ve Gaye davası olarak bilinen davada yargılanan gazeteciler için özgürlük çağrısı yapmak amacıyla 25-26 Mart tarihleri arasında “Yargıda çifte standarta son” diyerek Kadıköy Kilise Meydanı’nda 2 gün süreyle açlık grevi yaptılar ve imza kampanyası düzenlediler.
Açlık grevine başlarken içlerinde ağabeyi yazar Arif Çelebi’nin de bulunduğu tutuklu aileleri adına açıklama yapan Semra Çelebi, “Ergenekon davası sanıklarının başvurularından hareketle birçok mahkeme, tutuklulukta 5 yıllık sürenin dolmuş olması ve dosyanın henüz Yargıtay incelemesine girmemesi gerekçeleriyle tahliye kararı verirken, tutuklu gazeteciler, sosyalistler hakkında bu gerekçeler baz alınmıyor” dedi.
Basın açıklamasına katılan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da “adaletin hemen uygulanması” çağrısında bulundu. “Tüm demokrasi değerlerinin ayaklar altına alındığı günlerde kişiye, davaya göre uygulamalara tanık oluyoruz” diyen Onur, “Oysa adalet herkes için eşit uygulanmalı. Adalet istiyoruz, hemen şimdi ve herkes için eşit uygulanmasını istiyoruz” dedi.
Davanın avukatlarından Gülhan Kaya da dosyanın Yargıtay'a gönderilmemesi nedeniyle, yargılananların Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunanların tahliye edilmesiyle aynı duruma sahip olduğunu belirtti.
Basın açıklamasına, tutukluların aileleri, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, HDP Kadıköy Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mukaddes Çelik, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, Hasan Ocak’ın ağabeyi Hüseyin Ocak, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
Açıklamaların ardından Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na gönderilmek üzere imza toplanmaya başlandı. İmza standları 2 günlük açlık grevi boyunca açık kaldı.Kampanyaya yaklaşık 2 bin kişi imza atı.
Bu arada 8 tutuklu için 3. itiraz başvurusunun yapılacağı gün olan 27 Mart’ta Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde aileler ve gazeteciler, bir günlük adalet nöbeti tuttular.