23 Nisan coşkusu

Acıbadem Gönüllüleri’nin düzenlediği 23 Nisan etkinliğinde çocukların en sevdiği atıştırmalıklar, pamuk şekeri, elma şeker, ağızda patlayan şeker, mısır ve pasta ikramı vardı.

05 Mayıs 2016 - 15:22
Acıbadem Gönüllüleri’nin düzenlediği 23 Nisan etkinliğinde çocukların en sevdiği atıştırmalıklar, pamuk şekeri, elma şeker, ağızda patlayan şeker, mısır ve pasta ikramı vardı.  Çocuklara süper kahramanların maskeleri takıldı, kimileri de yüzlerini boyatarak kedi veya kelebek oldu. Bazı çocuklar yerleri, duvarları ve yere serdikleri bezleri boyadı. Elleri ve yüzleri boya içersinde kalan çocuklar bir şenlik havasında bayramlarını kutladılar.
Etkinlikte, müzik eşliğinde geleneksel çocuk oyunları; sallanan ipte elma ısırabilme, yumurtayı düşürmeden taşıma ve seksek oynandı.
23 Nisan kutlaması, Turan Arpat’ın söylediği türküler, sanatçı Semra Kaygun’un şiir dinletisi ve Kaan Kayra Paçaman adlı öğrencinin 10 kıta İstiklal marşını okumasıyla devam etti. Eğlenceye doyamayan çocuklar ve velileri Acıbadem Gönüllüleri Başkanı Duygu Çelik’e ve yönetim kuruluna bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür etti.
FENERYOLU’NDA KUTLAMA
Feneryolu Gönüllü Evi Çocuk Komitesi’nin düzenlediği etkinlikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. İngilizce öğretmeni Necla Uzgör Tezin ve öğrencileri, şiirler şarkılar söyledi, Atatürk'ün gençliğe hitabesini İngilizce - Türkçe okudu. Tören, ikramlar ve hediyelerle son buldu. Gönüllüler, bu güzel kutlama için Emekli İngilizce Öğretmeni Necla Uzgör Tezin’e, çocukların kıyafetleri ve aldığı güzel hediyeler nedeniyle Müride Kuş’a teşekkürler etti.
ATATÜRK BÜSTÜNE ÇELENK
Moda Gönüllüleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, İskele Meydanındaki Atatürk Anıtına ve sonrasında Moda Atatürk Büstü’ne çelenk koyma törenleriyle başladı. Moda Gönüllüsü ve Kabataş Erkek Lisesi emekli Müdürü Korel Haksun 23 Nisan 1920’nin önemini gönüllülere anlattı. Gauss Bilim Adası Okulu öğretmeni Hülya Sağıroğlu ve öğrencileri de gönüllü evini ziyaret etti. Düzenlenen etkinlikte 23 Nisanın önemi anlatıldı ve şarkılar söylendi.

ARŞİV