23 Nisan’da Kadıköy parkları bayram yeri oluyor

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuklar için dolu dolu bir program hazırladı. 5 ayrı parkta yapılacak etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlenecek

17 Nisan 2024 - 17:01

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan öncesi kültür merkezlerinden parklara pek çok alanı çocuklar için bayram yerine çevirecek. Belediye Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar için renkli, eğitici ve eğlenceli birçok etkinlik düzenliyor. Çocuklar dört gün boyunca birbirinden eğlenceli etkinliklerde buluşacak. Beş ayrı noktada yapılacak etkinlikler 20 Nisan’da Özgürlük Parkı’nda başlayacak. Özgürlük Parkı’nda dört gün boyunca konserlerden sirk gösterilerine, tiyatro oyunlarından atölyelere pek çok etkinlik yapılacak.

ÇOCUKLAR BAYRAMI ÇİZECEK

21 Nisan’da Pazar günü Özgürlük Parkı’nda devam eden etkinliklerin yanı sıra bir oldukça renkli etkinlik de belediye bahçesinde yapılacak. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat bünyesindeki çocuklar " 21 Nisan Pazar günü saat 11.00’de belediye bahçesinde toplanarak  “23 Nisan Coşkusunu Resmediyoruz" temasıyla resim yapacak. Çocukların kumaş üzerine yaptığı resimler birleştirilerek Kadıköy Belediyesi ana binasının cephesine asılacak.

5 PARK BAYRAM YERİ OLACAK

23 Nisan günü Kadıköy’de kutlamaların en renkli olduğu gün. Belediye 5 ayrı noktada parkları çocuklar için bayram yerine dönüştürüyor. Özgürlük Parkı, Yoğurtçu Parkı, 23 Nisan Parkı (SahrayıCedit), Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı (Fikirtepe), Yaratıcılık ve Sanat Parkı (Acıbadem) olmak üzere 5 park çocukların gün boyu bayramı kutlaması için düzenlenecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerden bazıları şöyle:

ÖZGÜRLÜK PARKI

23 Nisan kutlamalarının dört gün boyunca süreceği Özgürlük Parkı’nda etkinlikler 20 Nisan Cumartesi günü başlıyor.  Parkta 4 gün boyunca Robot Atölyesi, Tohum Topu Atölyesi, Ritim Atölyesi gibi atölye etkinlikleri, illüzyon showlar olacak. Çocuklar 4 gün boyunca Pat Pat Hanım, Kurbağa Prens, Küçük Prens ve Kar Kraliçesi, İki Bavul Dolusu gibi tiyatro oyunlarını da ücretsiz izleyebilecek. Özgürlük Parkı’nda 20 Nisan Cumartesi günü de Evrencan Gündüz konseri olacak.

YOĞURTÇU PARKI

23 Nisan günü saat 13.00’te başlayacak Yoğurtçu Parkı’ndaki etkinlikler saat 18.00’e kadar devam edecek.

Empati atölyesi, tabaktaki canlı atölyesi, motorlu gemi yapımı atölyesi gibi atölyelerin yapılacağı etkinlikler dışında çocuklar Halat çekme çocuklar çuval yarışı,  seksek,  ip atlama, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunları da oynayabilecekler. Şişme oyun parkurunun kurulacağı parkta yapılacak sahne etkinliklerinden biri de Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Bizim Çocuklar Tiyatro ekibinin 23 Nisan Oratoryosu olacak. Çocuklar oratoryada hayallerindeki dünyayı anlatacak. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrasıve korosu da mini bir konser verecek.

23 NİSAN PARKI/ SAHRAYICEDİT

23 Nisan Parkı’ndaki etkinlikler de saat 13.00’te Karikatür atölyesi ile başlayacak. Kortej Bando gösterisinin yapılacağı parkta Faysal Macit’in Müzikli Masal Saati dinletisi de olacak. İnteraktif dans gösterilerinin düzenleneceği parkta istop, yakan top gibi geleneksel oyunlar da çocukları bekliyor olacak.

ŞEHİT JANDARMA ER ÇAĞLAR MENGÜ PARKI / FİKİRTEPE

Fikirtepe’deki Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı da bayram kutlamalarının merkezlerinden biri. Parkta 23 Nisan saat 13.00’te başlayan etkinlikler saat 18.00’e kadar sürecek. Müzikli masal saati, illüzyon gösterisi ve çeşitli atölyelerin düzenleneceği parkta şişme oyun parkuru kurulacak ve geleneksel oyunlar oynanacak.

YARATICILIK VE SANAT PARKI /ACIBADEM

Acıbadem’deki Yaratıcılık ve Sanat Parkı da çocuklar için bayram yerine dönüşüyor. 23 Nisan Zinciri, hikâyeden resme, taş boyama atölyesi gibi atölyelerin gerçekleşeceği parkta bilim gösterimi, zumba kids gibi etkinlikler yapılacak. Her parkta olduğu gibi bu parkta da çocuklar halat çekme, sek sek, ip atlama gibi geleneksel oyunları oynayabilecek.

 

Etiketler; 23 Nisan

ARŞİV