29 Ekim etkinlikleri başlıyor

Cumhuriyet'in kuruluşun 88. yılı, Kadıköy'de düzenlenecek etkinliklerle dolu dolu kutlanacak...

20 Ekim 2011 - 13:31

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Kadıköy'de 22 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Bu tarihte Osmanağa Gönüllüleri Gönüllü Evi'nde şair-yazar İkbal Kaynar'ın katılımıyla “Barışın Rengi/Ebruli Şarkılar” adlı etkinlik düzenlenecek. Kadıköy Belediyesi, 23 Ekim Pazar günü saat 14.00'te Bağdat Caddesi'nde bayrak dağıtacak. Belediye, 24 Ekim Pazartesi günü de 10.00'da Kadıköy İskele Meydanı'na “Meşale Yakma” töreni gerçekleştirilecek. Bostancı Gönüllüleri 25 Ekim Salı günü Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapacak, Moda Gönüllüleri “İçimizdeki Cumhuriyet Bayramı” başlıklı etkinlik düzenleyecek, Göztepe Gönüllüleri de 19 Mayıs Kültür Merkezi'nde “Atatürk'ün Özdeyişler, Fotoğraf ve Kaligrafi Sergisi” açacak. Kutlamalar kapsamında 26 Ekim Çarşamba günü Sahrayıcedit Gönüllüleri, edebiyat öğretmeni İbrahim Hacıbektaşoğlu'nun Cumhuriyet'in Değeri ve Önemi'ni anlatacağı toplantı organize edecek. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi, ilkokul öğrencilerine yönelik “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şiir okuma yarışmasını 27 Ekim Perşembe günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapacak. 28 ekim Cuma günü de Bostancı, Rasimpaşa ve Kriton Curi Gönüllüleri'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olacak. Göztepe Gönüllülerinin “84. Yılında Nutuk” başlıklı etkinliği ise hafta boyunca çeşitli tarihlerde Kadıköy'deki kültür merkezlerinde tekrarlanacak.

 
KADIKÖYLÜLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞACAK
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en yoğun olacağı gün ise elbette 29 Ekim Cumartesi tarihi olacak. Sabah 08.00'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Araç Konvoyu yapılacak. Bayraklarla süslenen onlarca araç Kadıköy Belediyesi Kayışdağı Birimi-Bostancı Sahilyolu'ndan geçecekler. Saat 09.00'da Kadıköy Belediyesi Şehremaneti Binası'nda Fatma Nur Bayraktar ve öğrencilerinin “88. yılında Cumhuriyet'in Gümüş Takıları” sergisi açılacak. Saatler 09.30'u gösterdiğinde ise aynı binada tebriklerin kabulü gerçekleşecek. Ardından Feneryolu Işıklar'da Cumhuriyetimizin 88. Yılı Resmi Geçit Töreni yapılacak. Aynı gün Acıbadem ve Osmanağa Gönüllüleri, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapacaklar.
Etkinliklerin doruk noktasını ise 29 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “Cumhuriyet Yürüyüşü” oluşturuyor. 19.00'da Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar'da buluşularak, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Göztepe’ye kadar kadar büyük bir Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşe her yıl olduğu gibi bu yıl da 100 binlerin katılması bekleniyor.


ARŞİV