29 Ekim İlkokulu'ndan AÇEV'e destek

AÇEV(Anne Çocuk Eğitim Vakfı), İstanbul’da ‘Sesli Kitap Okuma’ projesiyle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor.

02 Ocak 2013 - 16:43
AÇEV(Anne Çocuk Eğitim Vakfı), İstanbul’da ‘Sesli Kitap Okuma’ projesiyle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Proje ilk kez Kadıköy’de, 29 Ekim İlkokulu ve Ortaokulu’nda hayata geçiriliyor.
 
Baran ÇEVİK
 
Ülke çapında eğitim programları uygulayan AÇEV, bu yıl 5-8 yaş arası çocuklara okuma sevgisini aşılayarak onların okuma, anlama becerilerini geliştirmek ve okul başarısına katkıda bulunmak amacıyla “Sesli Kitap Okuma” projesini hayata geçiriyor. İstanbul’daki değişik okullarda yürütülecek bu çalışma, ilk kez Kadıköy’deki 29 Ekim İlkokulu ve Ortaokulu’nda uygulanacak. 15 adet kitapla ve gönüllü seçilen okuyucularla sesli okuma çalışması için Okul Müdürü Dilber Taner şunları söylüyor: Projemiz, çocuklar ve veliler tarafından büyük ilgi görmekte. Çocuklar hafta sonunu sabırsızlıkla beklemekteler. Kendilerine ücretsiz dağıtılan kitapları merakla incelemekte, eğitmenlerin okudukları hikâyeleri dikkatle dinlemekte, kahramanlarla ilgili sorulara cevap vermekte, birlikte eğitici oyunlar oynamakta, resim yapmakta, eğlenmekteler. Şu an okulumuzda 2 gönüllü eğitmen toplam 30 çocukla çalışıyor. Amacımız, öğretmenlerimizin de desteği ile Anasınıfı’nda ve 1. Sınıf’ta olan çocuklarımızın tamamına kitap sevgisini aşılamak. Dileğimiz daha fazla sayıda gönüllü eğitmenle ülke çapındaki tüm çocuklara ulaşmak ve onlara kitapları sevdirmek. Çalışmalarından dolayı AÇEV’ e teşekkür ediyoruz.”
 

ARŞİV