296 köpek sahiplendirildi

Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınma Merkezi’ne, haftanın 7 günü ziyaretçi kabul ediliyor

13 Şubat 2015 - 11:29

Yaklaşık 350 köpek, 45 tane kedinin bulunduğu Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınma Merkezi’ne, hasta, bakımsız veya saldırgan olduğu şikâyetiyle gelen hayvanların bakım ve tedavileri gerçekleştiriliyor.

Barınak yetkilileri, özellikle çocukların barınaktaki hayvanlara çok büyük ilgi gösterdiğini söylüyorlar. Haftanın 7 günü 09.00-12.00 ve 13.00-15.00 saatleri arası barınağa ziyaretçi kabul ediliyor. Barınak ziyaretlerini ağırlıklı olarak okullar ve kreşler gerçekleştiriyor.
Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi hayvan barınağının özel ziyaretçileri vardı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, aralarında otistik çocukların da bulunduğu ziyaretçileri barınağın kapısında karşılarak, onlara barınağı gezdirdi. Nuhoğlu çocuklara, barınaktaki sokak hayvanlarına gösterilen önemi anlattı.
Barınaktan hayvan sahiplenmek de mümkün. Hayvan sahiplenmek isteyenlerin barınağa giderek yetkililerle görüşmeleri gerekiyor. Hayvanların da ilgiye, sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü Hayvan Barınağı Sorumlusu Leyla Çakıcı, 2014 yılında 67 kedi ile 296 köpeğin sahiplendirildiğini söyledi.
Barınakta ayrıca sokak hayvanlarının kısırlaştırması işlemi de gerçekleştiriliyor. 2014 yılında toplam 1871 köpek ve kedinin kısırlaştırıldı, bunların 211 tanesi köpek.


YARALI MARTILARA KUCAK AÇTILAR
Barınağın şu günlerde farklı misafirleri var. Martılar... Kanadı kırık, oltaya dolanarak sakatlanmış martılar barınakta tedavi ediliyor. Vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi’nden yetkililere bildirilen yaralı martılar, barınağa getirilerek tedavi altına alınmış. Tedavisi tamamlanan martıların tekrar doğal yaşamına bırakılacağı belirtiliyor. Diğer taraftan Kadıköy Belediyesi Hayvan Dostları Platformu üyeleri de haftanın 7 günü gönüllü olarak barınakta çalışma yapıyorlar. Gönüllüler hayvanların beslenmesi ve sahiplendirilmesi konusunda barınak görevlilerine yardımcı oluyorlar.
Barınak ile ilgili bilgi edinmek isteyenler ya da hayvan sahiplenmek isteyenler 0216 415 67 61 ile 0216 499 83 90 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.

ARŞİV