30 Ağustos Kadıköy'de coşkuyla kutlandı

Kadıköylüler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yıldönümünü coşkuyla kutladı

31 Ağustos 2024 - 14:27

Kadıköy Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Kadıköy Rıhtım’da bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler  İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri tarafından organize edilen Zafer Konvoyu ile devam etti.

Klasik otomobil sahipleri, sabah saatlerinde Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası önünde toplandı. Konvoy başlamadan önce belediye binası önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Zaferin 102.yıldönümü vesilesiyle 102 klasik araç, saat 11:30’da belediye binasından başlayarak Hasanpaşa, Kızıltoprak, Kalamış Caddesi, Ahmet Mithat Efendi Caddesi, Operatör Cemil Topuzlu Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı ve Bostancı güzergahı üzerinde zafer sürüşü gerçekleştirdi. 

Klasik Otomobillerle Caddede Zafer Konvoyu’na katılan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı “Bugün 30 Ağustos, bugün işgalci güçlerin Anadolu topraklarından bir daha gelmemek üzere çıktıkları günün 102. yıl dönümü, buradan tekrar Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetle anıyoruz. Bugün bizim için çok özel bir gün bizde Kadıköy belediyesi olarak geleneksel hale gelen klasik otolarımızla Bağdat Cadde’mizde bir tura çıkacağız. Bu günü bütün komşularımızla beraber kutlayacağız “dedi.

KALAMIŞTA MOJAVE VE MADRİGAL KONSERİ

30 Ağustos etkinlikleri, Kalamış’ta düzenlenen konserlerle devam etti. Saat 19:30’da sahne alan Mojave grubu, sevilen şarkılarıyla Kadıköylülere keyifli anlar yaşattı. Mojave konserinin ardından Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı sahneye çıkarak Zafer Bayramı mesajını paylaştı.

Kösedağı, “Bundan 102 yıl önce 30 Ağustos günü dünyaya öyle bir mesaj verdik ki, emperyal güçleri toprağımızdan, Edirne’den Kars’a öyle bir attık ki, bir daha kimsenin aklına bile gelemedi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetlerimizi sunuyoruz. Değerli Kadıköylüler, değerli komşularım. Kadıköy Belediyesi olarak milli bayramlarımıza çok fazla değer veriyoruz, bu böyle olmaya devam edecek. Gerek 30 Ağustos, gerek 29 Ekim, bütün milli bayramlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizim yolumuz Atatürk’ün yolu, bizim yolumuz Cumhuriyetin yolu. Hepiniz, eviniz Kadıköy’e hoş geldiniz, bayramımız kutlu olsun” dedi.

Saat 21:00 itibarıyla Madrigal grubu sahneye çıktı. Kadıköylüler, şarkılara eşlik ederek Zafer Bayramı’nı kutladı. Madrigal Dip, Seni Dert Etmeler, Ne Zamandır Sendeyim gibi popüler şarkılarının yanı sıra İzmir Marşı’nı da seslendirdi.


ARŞİV