30 Ağustos Zafer Bayramı Kadıköy'de coşkuyla kutlanacak

Kadıköy Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için birçok etkinlik gerçekleştirecek

28 Ağustos 2024 - 13:24

Kadıköy Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

Zafer Bayramı sabahı, klasik otomobil meraklıları için özel bir etkinlik düzenlenecek. "Klasik Otomobillerle Caddede Zafer Konvoyu" adı altında gerçekleştirilecek bu etkinlik, saat 11.30’da Hasanpaşa Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası Önü’nden başlayacak. Etkinlik boyunca, çeşitli klasik otomobillerle yapılan tur, katılımcılara nostaljik bir yolculuk sunacak.

BÜYÜK ZAFERİN YILDÖNÜMÜNDE BÜYÜK BULUŞMA

Günün ilerleyen saatlerinde, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği bir diğer önemli etkinlik ise “Büyük Zaferin Yıldönümünde Büyük Buluşma” başlığı altında gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Cuma günü saat 16.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nin Büyük Salonunda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kurtuluş Savaşı’nı ve Zafer Bayramı’nın tarihsel önemini katılımcılarla paylaşacak. Bu özel konuşma, tarihseverler için kaçırılmayacak bir fırsat sunacak.

KARİKATÜRLERLE “YAŞASIN CUMHURİYET” SERGİSİ

Etkinlikler kapsamında ayrıca, karikatür sanatçısı Hicabi Demirci’nin eserlerinin yer aldığı "Yaşasın Cumhuriyet" sergisi de ziyarete açılacak. Caddebostan Kültür Merkezi’nin Büyük Salon Fuaye Alanı’nda görülebilecek sergi,10 Eylül Salı gününe kadar açık olacak.

KALAMIŞ’TA İKİ MUHTEŞEM KONSER 

Bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı, Uluslararası Kalamış Yaz Festivali'nde unutulmaz anlara ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında, saat 19.30'da Mojave grubu sahne alacak ve dinleyicilere enerjik bir performans sunacak. Mojave'nin ardından, saat 21.00'de Madrigal konseri ile gece devam edecek. Bu özel etkinlik, müzikseverleri farklı türlerdeki performanslarla buluşturacak.

“BAĞIMSIZ VE DEMOKRATİK BİR ÜLKE KAZANDIK”

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı şunları söyledi: “Bundan 102 yıl önce tarihin gördüğü en büyük zaferlerden birini kazandık. Fakat sadece bir savaş kazanmadık. 30 Ağustos sadece taarruzun yıldönümü değildir.  30 Ağustos başkaldırının, özgürlüğe ve bağımsızlığa inancın yıldönümüdür. Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının cesaret ve inadını tüm dünyaya göstermelerinin yıl dönümüdür. Tüm imkânsızlıklara, olumsuzluklara rağmen işgale karşı koymanın yıldönümüdür. İnanç ve kararlılıkla  bir ülkeyi yeni baştan var etme inancının yıldönümüdür. Çünkü biz 26 Ağustos akşamı başlayan ve 30 Ağustos’ta biten büyük taarruz ile bir ülke kazandık. Bağımsız, özgür, demokratik bir Cumhuriyet ülkesi kazandık.  Bu yüzden aradan 102 yıl geçmesine rağmen zafer coşkumuz hiç bitmiyor. Hiç bitmeyecek. Çünkü bağımsızlığa, demokrasiye, barışa, cumhuriyete bağlılığımız hiç bitmeyecek.  Cumhuriyetimizin kalelerinden biri olan Kadıköy her zaman 30 Ağustos zafer coşkusunun en yoğun kutlandığı yerlerden biri oldu. Büyük zaferimizin 102. yılında Kadıköy’de düzenleyeceğimiz etkinliklere herkesi bekliyoruz.”


ARŞİV