31. yıl çalışanlarla kutlandı

Bu sene 31. yaşına giren Kadıköy Belediyesi, çalışanlarına özel bir kutlama gecesi organize etti

24 Nisan 2015 - 10:26
Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Burcu YEŞİLBAŞ


Bu sene 31. yaşına giren Kadıköy Belediyesi, personeline özel bir kutlama gecesi organize etti. 16 Nisan Perşembe akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama gecesinde, belediyenin mevcut çalışanları ve emekli personeli bir araya geldi. Kadıköy’de yaşamanın olduğu kadar ‘Kadıköy Belediyesi’nde çalışmanın da’ ayrıcalık olduğu vurgusunun hakim olduğu gecede gösterilen tanıtım filminde, 31 yılda yapılanlar ve önümüzdeki dönemde hedefe konulan projeler anlatıldı. Filmin ardından, görevde 1. yılını kutlayan  Başkan Aykurt Nuhoğlu, personele hitap etti. Nuhoğlu, ‘’Kadıköy Belediyesi’nin 31., bizim de 1.yılımız. Ben ve tüm meclis üyesi arkadaşlarım, Kadıköy’de,sizlerle çalışmaktan çok mutluyuz. Bakın az önce izlediğimiz filmde yol, kaldırım gibi rutin belediyecili hizmetlerinden hiç bahsetmedik. Çnkü artık onlar yerel yönetimlerin olması gereken hizmetleri. Biz bunların üstüne neler ekleyebiliriz’i düşünüyor, planlıyoruz. Kadıköy’ün farklı bir ilçe olarak, İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye örnek olma görevini sürdürmesi için çalışıyoruz’’ dedi.

Doğumdan ölüme…
Bir yerel yönetimin asli görevinin, ilçesinde yaşayan insanların doğumlarından ölümlerine dek yanında bulunmak ve hizmet sunmak olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, ‘’Biliyorsunuz çağımızda yalnızlığın getirdiği önemli sorunlar yaşanıyor. Kadıköy’ün nüfusu oldukça yaşlı. Bazen bir vatandaşımız evinde hayatını kaybediyor, 3-4 gün kimsenin haberi olmuyor. Bu çok üzücü bir durum. Biz belediye olarak ailelerin bir ferdi olmak istiyoruz’’diye konuştu. Aykurt Nuhoğlu, göreve geldikleri ilk günlerde yaptıkları çalıştaylar ile Kadıköylülere ‘akıllarındaki Kadıköy’ü sorduklarını anımsatarak, şimdi o alınan yanıtlar doğrultusunda hazırlanan projeleri hayata geçirmeye başladıklarının müjdesini verdi. Nuhoğlu, sözlerini şöyle tamamladı;
‘’Bunu da siz çalışanlarımızla birlikte yapacağız elbette. Bu bağlamda bugüne dek belediyeye hizmet vermiş ve şuan vermekte olan tüm personele çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Kadıköy’ü yaşanabilir, öncü ve örnek bir yerel yönetim yapacağız. Bu daha başlangıç!’’ diye konuştu.
Nuhoğlu’nun emekli personel plaketlerini sunmasının ardından, sahne alan Kardeş Türküler grubu, belediye personeline bir yılın yorgunluğunu attırıp, enerji veren şarkılarını seslendirdi.

ARŞİV