40 gündür firari!

Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne sebep olan Murathan Öztürk, avukatının “yakında teslim olacak” açıklamasına rağmen 40 gündür ortada yok

20 Ağustos 2015 - 13:06
Erhan DEMİRTAŞ
Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz’da meydana gelen trafik kazasında kaldırımda çiçek satan 34 yaşındaki Mehmet Emin Kaya hayatını kaybetti. Kaya’nın ölümüne sebep olan 19 yaşındaki hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk ise Kaya’ya çarptıktan sonra olay yerinden kaçtı. Murathan Öztürk olayın üzerinden 40 gün geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Kaza sonrasında açıklama yapan baba Mustafa Öztürk, oğlunun psikolojisinin bozulduğunu ve hastaneye yattığını, yakın zamanda teslim olacağını açıklamıştı. Gazete Kadıköy’e açıklama yapan Murathan Öztürk’ün avukatı Melahat Uzunoğlu ise müvekkilinin sosyal medyada çok fazla gündeme geldiği için korktuğunu ama en kısa zamanda teslim olacağını söylemişti.

“ADALETE GÜVENİMİZ AZALDI”
Yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilendiklerini söyleyen kardeş Cengiz Kaya, “Adalete olan güvenimiz azaldı” diyor. Murathan Öztürk’ün yakalanamamasını skandal olarak değerlendiren Kaya, “Ben yakalanmam, beni kimse yakalayamaz, ben istediğim zaman teslim olurum anlayışı ile karşı karşıyayız. Ben bunu saygısızlık olarak görüyorum. Ne yazık ki hukuku, adaleti ve kolluk kuvvetlerini hiçe sayan bir anlayış var” diye konuştu. Murathan Öztürk’ün olay gecesi alkol veya uyuşturucu kullandığı için teslim olmadığını ifade eden Kaya, “Murathan Öztürk, eğer iddia ettikleri gibi alkol kullanmamış olsaydı hemen teslim olurdu ve tutuksuz yargılanırdı. Korktuğu için teslim olmadı ve olmuyor” dedi.
Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç, 40 gündür çok fazla bir gelişme yaşanmadığını söyleyerek, şu açıklamayı yaptı: “Murathan Öztürk’ün yakalanması için çalışmaların devam ettiğini biliyoruz ancak olayın üzerinden 40 gün geçmesine rağmen Murathan Öztürk hala bulunamadı. Biz, Murathan Öztürk’e ait kredi kartlarının incelenip olay anında alkol harcaması yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyoruz.”

“TRAFİK TERÖRÜNE SON VERİLSİN”
Bağdat Caddesi’nde iki kişinin ölümü ile sonuçlanan kazalardan sonra change.org’da başlatılan “Bağdat Caddesi’nde Trafik Terörüne Son Verilsin!” başlıklı imza kampanyası devam ediyor. Caydırıcı cezaların denetimlerde uygulanması ve ihmallerin gözden kaçırılmamasının talep edildiği imza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi: “Bizler mahalleli ve duyarlı tüm vatandaşlar olarak ‘Parasıyla değil mi, cezasını öderim, suçumu da işlerim’ diyen sürücülere, bu suçlara caydırıcı cezaların uygulanmamasına, trafik polislerinin lüks araçların trafik ihalelerine göz yummasına artık yeter diyoruz. Mehmet Eminleri, Selinleri, Erdemleri daha fazla kaybetmemek istediğimizi haykırıyor, sorumluların derhal cezalandırılmalarını istiyoruz.”


 

ARŞİV