46 yıllık meyve sebze hali taşınıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ataşehir meyve sebze halini, Adapazarı, Kocaeli ve Gebze bölgesine de hizmet verecek bir komplekse taşıyacak

02 Aralık 2016 - 08:41
Erhan DEMİRTAŞ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1970 yılından beri Anadolu yakasında hizmet veren, Ataşehir Meyve Sebze Halini, Adapazarı, Kocaeli ve Gebze bölgesine de hizmet verecek bir komplekse taşıyor. İBB, “Hal tesisin yer seçiminde özellikle şehir yerleşim alanında olmayan, tesisin ihtiyaçlarına cevap verecek büyüklük ve nitelikte, ulaşılabilir, özellikle kent içi ve kent dışı trafik yoğunluğunu arttırmayacak, çevre yolları bağlantıları sorunsuz bir şekilde yapılacak nitelikleri araştırılarak, Aydınlı bölgesi seçildi” açıklamasını yaptı.
 
240 DÜKKÂN YER ALACAK
450 bin metrekare araziye kuracak olan Aydınlı Meyve Sebze Hali’nin toplam inşaat alanı 205 bin 630 metrekare olacak. Bu alanda 240 adet dükkân, satış birimleri, giriş kontrol noktaları, gıda kontrol binası, kasa yıkama tesisi, paketleme tesisi, atık depolama alanları, idari bina, otoparklar, itfaiye istasyonu, temizlik birimi, otel, cami, cafeler, büfeler, restoran, sağlık ocağı, eczane, PTT ve banka şubeleri yer alacak. Tesis içerisinde bin 133 araçlık binek araç, 408 araçlık kamyonet ve bin 201 araçlık TIR ve kamyon otoparkları oluşturulacak. Yeni Hal kompleksi inşaatının ocak ayında başlaması ve bir yıl içinde hizmete açılması hedefleniyor.

İBB: ÇEVREYE ZARAR VERİYORDU
Alaşehir’deki sebze meyve hali 1970 yılından beri Kadıköy dâhil olmak üzere tüm Anadolu yakasına hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir sebze meyve halinin taşınma gerekçesini şu şekilde açıkladı: “Ataşehir’deki mevcut sebze ve meyve halinin çevreye verdiği (trafik – gürültü v.b) sıkıntıları, halin yetersizliği, çevre halkının rahatsızlıklarını beyan etmeleri sebeplerinden dolayı yeni, sağlıklı ve modern bir hal yapılmasına karar verilmiştir.”

“ŞU AN ÖZELLEŞTİRME YOK”
84 bin metre kare büyüklüğünde olan sebze meyve hali arazisi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunuyor. Bir yıl sonra boşaltılması planlanan arazinin ne olacağı ise merak konusu. İBB’den yapılan açıklamada, mevcut arazi için şu anda herhangi bir özelleştirme söz konusu olmadığı ifade edilirken, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğünün bu konudaki çalışmaları devam etmektedir” açıklaması yapıldı

 

ARŞİV