47. Kütüphane Haftası kutlandı

Bu yıl 47. si kutlanan “Kütüphane Haftası” etkinlik programı kapsamında İstanbul Kütüphaneciler Derneği’nin İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile hazırladığı kutlama programı...

31 Mart 2011 - 14:19

Bu yıl 47. si kutlanan “Kütüphane Haftası” etkinlik programı kapsamında İstanbul Kütüphaneciler Derneği’nin İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile hazırladığı kutlama programı 27 Mart’ta Taksim’de “ İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor” etkinliği ile başladı.
Yürüyüş, Tünel’den başladı. İstanbul’daki kütüphanelerin çalışanları, kütüphaneciler ve kitap dostları, Taksim Meydanı’na kadar coşkulu bir şekilde yüründü. Halkında ilgisi büyük oldu. Yürüyüş, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Manyas’ın konuşması ile son buldu.

MUHTAR ÖZKAYA KÜTÜPHANESİ’NE ÖDÜL

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi bu yıl ilk defa “Yılın Halk Kütüphanesi Okurları”na ödül verdi. Kütüphaneciler Derneği, İstanbul’daki kütüphanelerden 2010 yılında en fazla ödünç kitap alan çocuk, genç ve yetişkin okurların isim listesini Kütüphane Haftası’ndan bir ay önce istedi. 28 Mart Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde yapılan kutlama programında Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi’nden çocuk okurumuz Nazlı Efeoğlu ve genç okurumuz Selen Ak birincilik, yetişkin okurumuz Fatoş Ahsen Bentürk de ikincilik ödülü aldı. Ayrıca “Kütüphane Dostu” ödülü, Caddebostan Gönüllüleri Başkanı Hülya Koral’a verildi.
 


ARŞİV