5 Yeni Park İle Daha Yeşil Kadıköy

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevcut parkların bakımını gerçekleştirirken kente günün şartlarına uygun modern tasarımlara sahip yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

06 Mart 2014 - 08:20
Yaklaşık 108 parkın bulunduğu Kadıköy’de, Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevcut parkların bakımını gerçekleştirirken kente günün şartlarına uygun modern tasarımlara sahip yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköylülerle birlikte Şehit Cemal Tüfekçi ile Sokullu Parkları’nın açılışını gerçekleştirdi. 7-9 ve 16 Mart’ta da sırasıyla Demokrasi, Doğa ve Sanat Parkları’nın açılışları gerçekleştirilecek.

Acıbadem Mahallesi sakinleri iki yeni parkına kavuştu. Umut Sokak’ta bulunan Şehit Cemal Tüfekçi ile Sokullu Parkları yeniden düzenlenerek 2 Mart Pazar günü halkın kullanımına açıldı. Yepyeni tasarımlarıyla günümüz beklentilerine uygun şekilde Kadıköy’e kazandırılan iki parkın açılışını gerçekleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk “Biz Kadıköy’de bulduğumuz en ufak alanı çocuklarımız için oyun alanları, siz büyüklerimiz için bir dinlenme alanı yapmak için çabalıyoruz. Bunu başarabildiğimiz ölçüde kendimizi mutlu hissediyoruz. Ancak maalesef yeterli alan yok. Mevcut parklarımızı yenileyerek semt sakinlerinin hizmetine sunuyoruz. Umut ediyorum ki mevcut yapıların yenilenmesi ile ileriye dönük yeni alanlar açılacak ve daha fazla park yapma imkanımız doğacak. Şehit Cemal Tüfekçi ve O’nun şahsında bütün şehitlerimizi ve Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum. Bu parklara emeği geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile Fen İşleri Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ben bu parkları geleceğimizin teminatı ve parklarımızın gerçek sahipleri çocuklarımıza emanet ediyorum. En iyi şekilde koruyacaklarından hiç şüphem yok. Parklarımız Acıbadem’e ve Kadıköy’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HALKIMIZA SORUP ÖYLE YAPTIK
Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Güleser Orhan da 2013 yılı içinde yaklaşık 5 parkı yeniden düzenleyip, günün koşullarına uygun tasarladıklarını söyledi. Haftasonu Şehit Cemal Tüfekçi ile Sokullu Parkları’nı da Kadıköy’ün parkları arasına kazandırdıklarını belirten Orhan, Demokrasi, Doğa ve Sanat Parkları’nındayeni açılacak parklar arasında olduğunu ifade etti.Sokullu ve Şehit Er Cemal Tüfekçioğlu Parklarının yıllardır kullanıldığını ve eskidiğini söyleyen Orhan, “Parklarımızı çocuk oyun alanları, havuzu, engelli evlatlarımıza yönelik çocuk aktivite unsurlarıyla, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla donattık. Kadıköy’de parklar konusunda beklentiler yüksek. Eskiden çocuk parklarında sadece çocuklar oynarken, şimdi her yaş grubu parklarda vakit geçiriyor.  Parklarımızı yaşam alanları haline dönüştürdük. Örneğin Selamiçeşme Özgürlük Parkı 12 saat vatandaşlarımızın uğradığı, zaman geçirdiği yerlerden biri oldu. Çünkü parkları yaparken önce halkımıza sorduk. Onların beklentilerini öğrendik. Bizim için bu çok önemli. Bölge halkıyla toplantılar yaptık. Aileler de çok bilinçliler ve çocuklarının neyle ve nasıl oynayacağını gözlemliyorlar. Bu nedenle annelerin de görüşlerini aldık” dedi. Kadıköy’de yaklaşık 108 parkın hizmet verdiğini, önümüzdeki günlerde revize olacak ve yeni açılacak parklar bulunduğunu müjdeleyen Orhan, “Yaklaşık 108 tane parkımız oldu. Parkların periyodik bakımları çok önemli. Çünkü parklar canlı ve onlara 12 ay hizmet ve bakım yapmak zorundayız.  Asıl görevimiz bakım yapmak ama yeni parkları da Kadıköy’e kazandırıyoruz. Yurt dışında çok bulundum ve bizim parklarımızın oralardakilerin birçoğundan daha güzel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. En basitinden parklarımız çiçeklerle dolu” diye konuştu.Orhan, 12 kişilik teknik ekip öncülüğünde yaklaşık 130 kişilik kadrosuyla Kadıköy’de her yerin yeşil olması için çalışan bir ekibe sahip olduklarını da vurguladı.

ÇOCUKLAR MUTLU HERKES MUTLU
Havanın serin olması dolayısıyla Kadıköy Belediyesi’nin salep dağıttığı açılışta Başkan Öztürk, çocukların isteğini kırmadı ve onlarla fotoğraf çektirdi. Öztürk bu sırada: “Bu parkı size emanet ediyorum. Buraya iyi bakacaksınız değil mi? diye sorunca çocuklar da hep birlikte “Evet” yanıtı verdi. Çocuk oyun alanları, spor alanları, muhteşem şelalesi, çiçeklerle bezeli peyzajı, yemyeşil çimenleriyle yeni açılan parkları büyük-küçük herkesin benimsediği gözlendi.
Ali Hüryıldırım(5 yaşında): Yaşasın bu kadar güzel park görmemiştim. O kadar eğleniyorum ki. Çok güzel oyuncaklar var. Babamla buraya oynamaya geldim. Yine gelirim.
Doğar Erdoğan (Halil Türkkan İlköğretim Okulu öğrencisi): Park çok güzel. Zaten istediğimiz her şey var. Her gün geliyoruz buraya arkadaşlarımızla. Eskiden burada bir park vardı ve çok bakımsızdı. Biz de artık gelmiyorduk. Şimdi yepyeni olunca çok güzel oldu ve artık buraya geliyoruz.
İpek Erdoğan: Ana sınıfına gidiyorum. Piknik yapıyoruz parkta. Oyun oynuyorum okuldan gelince. Sallanıyoruz, kayıyoruz, istediğimiz oyuncaklarla oynuyoruz.  
Can Gürsoy(Halil Türkkan Ortaokulu öğrencisi): Eskisine göre daha güzel. Temizlenmiş. Tatil günlerinde uğruyorum genellikle arkadaşlarımla. Şelale muhteşem. Sesi dinlendiriyor.
Merve Erdem(60. Yıl Anadolu İlköğretim Okulu öğrencisi): Eskisinden çok daha iyi. Eskiden çok kumluydu. Rahatsız oluyorduk. Parkta her şey güzel. Trambolini çok seviyorum. Zıplamak çok eğlenceli. Annemle spor yapmaya geliyorum buraya. Buraya bakım yaptıkları için Belediye Başkanımız Selami Öztürk’e ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Mehmet Üçdere(Kızı minik Defne ile): Güzel bir park. Ama bebeğimi arabasında gezdirirken taşlardan dolayı biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bunun dışında çok güzel bir yer.
Yusuf Ölmez: 36 yıldır Kadıköy’deyim. Parklar çok şahane oldu. Daha önce de geliyordum, iyi de bakılıyordu ama oturacak yerler kırık döküktü. Oturacak yer yoktu. Çok şahane oldu yani. Allah razı olsun emeği geçenlerden.
Furkan Asar: Beğendim yani. Harika. Trambolinde zıplıyorum.
Songül Karatepe: Kadıköy’e ailemle gezmeye geldim. Park açılışı olduğunu gördüm, eşim ve çocuklarımla geldik. Çok güzel, harika bir park.
Aysel Karataş: 30 yıldır Kadıköy’de yaşıyorum. Hep bu semtte oturdum. Çok güzel bu park. Başkanımız çok güzel hizmetler yaptı Kadıköy’de. Önceden burası çamur içindeydi. Şimdi çok güzel. Yapanın da yaptıranın da ellerine sağlık. Hep yürüyüş yapıyorum burada. Spor aletlerini kullanıyorum. Dört dörtlük bir park. Çok güzel manzarası var. Yeşillikleri çok güzel. Çocuklarımız tertemiz bir alanda oynuyorlar. Güvenliği de var.

YENİ PARK AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
Kadıköy’ün yeşil alanlarına 7-9 ve 16 Mart’ta sırasıyla Demokrasi, Doğa ve Sanat Parkları katılacak. Yeni parkların açılışları Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün katıldığı törenlerle gerçekleştirilecek. 
7 Mart 2014 Cuma günü 14.00’te, Göztepe Mahallesi Ahmet Refik Sokak’ta bulunan Demokrasi Parkı’nın açılışı gerçekleştirilecek.
9 Mart 2014 Pazar günü 14.00’te, Sahrayıcedit Mahallesi Cebesoy ve Halk Sokak kesişiminde bulunan Doğa Parkı’nın açılışı yapılacak.
16 Mart 2014 Pazar günü 14.00’te, Ziverbey, Şehit Kahya Sokak ve Fahrettin Kerim Gökay Caddesi kesişiminde bulunan Sanat Parkı’nın açılışı gerçekleştirilecek.

ARŞİV