56 bin kişi 'Sahilime Dokunma' dedi

Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı’nın imara açılması ile ilgili Change. Org’da başlattığı imza kampanyasına Kadıköylülerin desteği sürüyor

07 Mayıs 2015 - 15:47
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy Belediyesinin Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanının imara açılması ile ilgili Change. Orgda başlattığı imza kampanyasına Kadıköylülerin desteği sürüyor. Kampanyaya şu ana kadar 56 bin kişi katıldı.
Kadıköy Belediyesinin çağrı metninde şu ifadele yer alıyor: Fenerbahçe-Kalamış sahil hattında yeni bir plan yapıldığını öğrendik. Bu plan, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanında yapılaşmanın önünü açacak. Sahile yapılacak otel ve ticaret alanı, sahilin Kadıköylüler ve halkın kullanımına kapatılması anlamına geliyor.
Biz bu yanlıştan acilen dönülmesi için tüm yasal yollara başvuruyoruz. Ama biz bunu yaparken binlerce kişinin de bizim yanımızda olduğunu göstermemiz gerekiyor. Kalan sahillerimizi korumak, yapılaşmaya açılarak halkın elinden alınıp işletmelere verilmesini engellemek için Kadıköy Belediyesinin yanında olmanız dileğiyle. Kampanyaya destek veren Kadıköylüler de imza sayfasında tepkilerini gösteren yorumlar paylaştı.
Gonca Baştuğ: Betonlara gömüp öldüreceksiniz bizi. Dokunmayın sahilimize. Yeter artık yeter!!!
İsa Murat Savaş: Bir kesimin cepleri daha fazla dolup geri kalan toplumun ileride bir deniz görebilseydik dememesi için imzalıyorum.
Özgül Nalvuran: Kalamış sahillerinin rantçılara kurban edilmesini istemiyorum. İstanbulda nefes alacak yer kalmadı. Her yer beton. Yakında şehirde selden geçilmeyecek. Betonlaşmaya hayır!
Kadıköy Belediyesi Sosyal Medya Hesabı ise Anayasa profesörü ve AKP milletvekili Burhan Kuzunun çok tartışılan Bazı konularda bize kızmış olabilirsiniz, ancak bunları aramızda hallederiz twitine gönderme yaparak Aramızda halledilecek bir şey yok. Fenerbahçe - Kalamış Sahili İmara açılamaz! İmzala, paylaş! cevabıyla imza kampanyasını bir kez daha kamuoyuyla paylaştı.
 
GÖNÜLLÜLER İMZA TOPLADI
Öte yandan Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin topladığı bine yakın ıslak imza geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na teslim edildi.

ARŞİV