6. Cumhurbaşkanımız Korutürk Moda'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 6. Cumhurbaşkanı Fahri S. Korutürk, ölümünün 27. yıldönümünde yaşadığı semt olan Moda’daki büstü önünde 13 Ekim Pazartesi günü 14.00’te düzenlenen törenle anıldı.

17 Ekim 2014 - 11:26
Türkiye Cumhuriyeti’nin 6. Cumhurbaşkanı Fahri S. Korutürk, ölümünün 27. yıldönümünde yaşadığı semt olan Moda’daki büstü önünde 13 Ekim Pazartesi günü 14.00’te düzenlenen törenle anıldı.
 
Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ve koordinatörlüğünü Modalı gazeteci-yazar Muzaffer Ayhan Kara’nın üstlendiği törene Korutürk Ailesi’den 6. Cumhurbaşkanımızın kızı Ayşe Arzık, torunu Mehmet Korutürk, yeğeni Zeynep ve Doğan Tekeli ile Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Pestereli, belediye meclis üyeleri Canan Akçınar ve Feray Tos; E. Büyükelçi Önder Ozar, E. Amiral Şükrü Bozoğlu, E. Dz. Kur. Alb. Cenk Dalkanat, E. Alb. Yılmaz Dalkanat, Caferağa Mahalle Muhtarı Zeynep Ayman ve Moda Muhtar Meclisi üyeleri katıldı. Aralarında ADD Kadıköy Şubesi’nin ve Moda Gönüllüleri’nin de olduğu Moda’daki derneklerin yöneticileri; Moda’daki Bahariye İlköğretim Okulu ve Moda İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, çok sayıda Modalı ile Korutürk’ün Erzincan-Kemahlı hemşehrileri de törende hazır bulundu. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Vilayet ve Büyükeşehir’deki toplantılarıyla çakıştığı için katılamadıkları törene mesaj göndererek 6. Cumhurbaşkanımız Korutürk’ü andılar.
 
“KORUTÜRK” SOYADINI ATATÜRK VERDİ''
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak Deniz Kuvvetleri’nden emekli amiral ve subaylar adına E. Dz. Kur. Alb. Cenk Dalkanat söz aldı. Öğrencilere seslenen Dalkanat, kendisinin de bir zamanlar bu parkta oynadığını, Moda’da ilk ve ortaöğrenimini yaptığını belirterek 6. Cumhurbaşkanı Korutürk’ün örnek alınacak birçok yönünün olduğunu söyledi. Modalılar adına konuşan eski TRT yöneticilerinden duayen gazeteci Zeki Sözer de Atatürk’ün 6. Cumhurbaşkanımıza “Korutürk” soyadını verişinin öyküsünü anlattı.
Kadıköy Belediyesi adına kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Pestereli de 6. Cumhurbaşkanımızı anma töreninin Ankara’nın başkent ilan edilmesiyle aynı güne denk gelmesine işaret ederek törenin daha da anlam kazandığına vurgu yaptı.
Törenin ana konuşmacısı ise 6. Cumhurbaşkanımız Korutürk’le ilgili olarak üniversitede “Cumhurbaşkanı Fahri S. Korutürk; Siyasi Hayatı, Şahsiyeti, Fikirleri ve Eserleri” başlıklı bir de yüksek lisans tezine imza atan eğitimci-tarihçi İbrahim Hakkı Damat’tı. Damat, konuşmasında 6. Cumhurbaşkanımızın devlet adamlığı vasfı üzerinde durarak bilhassa öğrencilere çalışma anlayışını, ilkelerini anlattı.Tören sonrasında da konuklar, Cumhurbaşkanımızın torunu Mehmet Korutürk’le birlikte Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi’ne geçerek çay eşliğinde sohbet ettiler.
 

ARŞİV