6. Gülsuyu Festivali başladı!

Bu yıl Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlere atfedilen 6. Gülsuyu Sanat ve Hayat Festivali, 1 Temmuz’da başladı.

05 Temmuz 2012 - 15:07
Bu yıl Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlere atfedilen 6. Gülsuyu Sanat ve Hayat Festivali, 1 Temmuz’da başladı. 8 Temmuz’a kadar devam edecek festival kapsamında, yönetmen ve oyuncularla söyleşiler, paneller, tiyatro ve halk oyunları, fotoğraf sergisi, film gösterimleri ve konserler yapılacak.
8 gün sürecek festivalde 1-5 Temmuz tarihleri arasında film-belgesel gösterimleri ve yönetmen-oyuncuların katıldığı söyleşiler gerçekleştirildi. 6-7-8 Temmuz tarihlerinde ise konser, tiyatro ve halk oyunları programları olacak. Festival süresince festival alanında fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer'in "Kandan İzler" adlı fotoğraf sergisi açık kalacak.
Festivalin son 3 günlük programı şöyle:
 
6 Temmuz Cuma günü saat 16.30'da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı'nda Ziya Ulusoy ve Mustafa Yalçıner'in katılımıyla "'68-'71 Devrimci Çıkışı" konulu panel düzenlenecek. Hemen ardından Erbani Ritim gösterisi, Apolos Lermi, Sezin Aydın ve Agire Jiyan konseri gerçekleştirilecek.
7 Temmuz Cumartesi günü saat 16.30'da Gülensu Parkı'nda, "Katliamlar ve Adalet" konulu panel gerçekleşecek. Panele konuşmacı olarak, Maraş katliamı tanığı Hamit Kapan, Sivas katliamı tanığı Mehmet Özer, 19 Aralık katliamı tanığı Nihat Göktaş, Uludere katliamında katledilenlerin aileleri, Gazi katliamı tanığı Hacı Orman katılacak. Ardından Semah, Grup Yelin, Hasan Ali, Ayfer Düzdaş ve Grup Vardiya sahne alacak.
8 Temmuz Pazar günü "Sanat, Edebiyat ve Basın alanında yaşanan antidemokratik uygulamalar ve çıkış yolları" konulu panel yapılacak. Panele, Haşmet Zeybek, Umur Hozatlı, Ahmet Tulgar, Sıtkı Güngör ve Oyuncular Sendikası'ndan Burhan Ökmen katılacak. Kukla tiyatrosu ve halk oyunları gösterilerinin olacağı festivalin kapanış gecesinde Cihan Çelik, Düşbaz, Cengiz Özkan ve Metin Kahraman sahne alacak.

ARŞİV