60.000 yüz için start verildi

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından başlatılan ‘60.000 Yüz Projesi’ ile üniversite rektörünün tüm öğrencilerle görüşmesi sağlanacak.

08 Mart 2011 - 10:18

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi, konsey seçimlerinin üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen zor olanı başardı ve birkaç büyük çaplı projeyle öğrencinin karşısına çıktı. Bu projelerin en önemlilerinden biri “60.000 Yüz Projesi”.
Bilindiği üzere üniversitelerde öğrencilerin rektörle buluşması, normal şartlar altında sorunlarını direkt olarak rektöre veya yardımcılarına iletmesi zor. İletişimde yaşanan bu sorun ise öğrencilerin sıkıntılarının giderilmesinin önündeki büyük bir engel. Bu engelleri ortadan kaldırmak, öğrencinin ihtiyaç duyduğunda rektör, rektör yardımcıları, veya üst yönetimle iletişimini sağlamak amacıyla Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi kapsamlı bir proje başlattı.
“60.000 Yüz Projesi” adıyla başlatılan proje kapsamında; öğrenci mevcudu resmi rakamlarla 60.693 olarak ifade edilen ve bu özelliğiyle Türkiye’nin en büyük yükseköğretim kurumları arasında yer alan Marmara Üniversitesi’nde tüm öğrencilerin rektörle tanışması, sorunlarını birebir rektöre iletmesi amaçlanıyor.

İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi “60.000 Yüz Projesi”nin ilkini 28 Şubat 2011 Pazartesi günü 09:30-10:30 saatleri arasında Göztepe Kampüsü Mustafa Necati Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.
Eski adı Teknik Eğitim Fakültesi olan ve şimdi Teknoloji Fakültesi adını alan fakültenin öğrencilerine yönelik düzenlenen toplantıda; Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin fakülte, kampus ve üniversite düzeyindeki sorunları ve isteklerinin iletilmesi, varsa çözüm yolları aranması, amaçlanırken, Üniversite Öğrenci Konseyi’nin yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verildi. Teknoloji Fakültesi Öğrenci Temsilcisi ve Öğrenci Konseyi Denetleme Kurul Üyesi Selim Ölmez’in yönettiği toplantıya Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Korhan Binark, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. S. Müge Yükseloğlu, Doç. Dr. Metin Gümüş, Fakülte Sekreteri Recep Akyol katılarak öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.


Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV