7. Gülsuyu Mahallesi Festivali başlıyor!

Maltepe’nin emekçi semtlerinden Gülsuyu mahallesinde her yıl tüm mahallenin harcına alın teri katarak düzenlediği Sanat ve Hayat Kültür Festivali’nin bu yıl 7.si yapılıyor.

14 Ağustos 2013 - 15:46
7. Gülsuyu Sanat ve Hayat Kültür Festivali, 16-17-18 Ağustos günlerinde Gülsuyu Nurettin Sözen Parkında yapılacak panel, söyleşi ve konserlerle ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
Maltepe’nin emekçi semtleri Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent mahallelerinin kolektif ürünü olan festival, yozlaştırma ve yoksunlaştırmaya karşı sanatın gücüyle bir başkaldırı olma amacında. 7 yıldır tüm olanaksızlıklara rağmen mahalle halkının dayanışmasıyla ve yerel yönetimlerin desteğiyle düzenlenen festival her yıl büyük bir coşkuya sahne oluyor.
Gülsuyu Sanat ve Hayat Kültür Festivali ilk olarak 2007 yılının Ağustos ayında yapıldı. Sanat ve Hayat Kültür Merkezi’nin öncülüğünde başlatılan festival, Gülsuyu-Gülensu emekçilerinin, gençlerinin kendi emekleriyle hayat bularak geleneksel hale getirildi. Her yıl ayrı bir gündem etrafında-yıkımlara, yozlaşma ve çürümeye, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine, askerde “şüpheli” bir biçimde öldürülen Serhat Yıldız ve aydın yazar Kutsiye Bozoklar anısına, 2 Temmuz Sivas Katliamı şahsında tüm katliamlara karşı-biraraya gelindi. Bu yılki festival ise “Roboski’den Taksim’e Adalet İstiyoruz”  talebiyle yapılacak.
 
PROGRAMDA PANELLER VE KONSERLER VAR
Bugüne kadar Ferhat Tunç, İlkay Akaya, Sadık Gürbüz, Ali Asker, Ali Ekber Eren, Moğollar gibi birçok sanatçıyı ağırlayan festivalde bu yıl Servet Kocakaya, Bajar, Grup Vardiya, Pınar Aydınlar, Cihan Çelik, Grup Çıma, Abdal ve Koma Çıya konserler verecek. Gün içinde ise gündeme ve mahallenin sorunlarına dair paneller yapılacak.
Söyleşiler ve panellerde İsmail Beşikçi, Erdoğan Aydın, Ziya Ulusoy gibi aydın-yazarlarla birçok siyasi parti ve kurum temsilcisi konuşmalar yapacak, düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşacak. Konserler de dahil tüm etkinliklerse ücretsiz.
 

ARŞİV