7'den değil beşikten 77'ye

İki baba, bebekleri Barış Manço’yla buluşturuyor

27 Kasım 2013 - 12:33
İki baba, bebekleri Barış Manço’yla buluşturuyor
  
İki baba dört çocuğun öyküsü bu. Öykü dediğimize bakmayın, gerçekle buluşan bir “babalar” projesi . Baba da bir proje aynı zamanda.
Adı; “Beşikten 77’ye”.
Evet doğru, hafızanız sizi yanıltmıyor 7’den 77’ye ve Barış Manço... Ama bu kez “Beşikten 77” ve tabi Barış Manço. İki babanın gözlemleri sonucu ortaya çıkan önemli projelerden biri. Çünkü hem özellikle 0-2 yaş arası bebekler için yeni bir dünyanın kapılarını açıyor hem de onları Barış abileriyle daha küçücükken buluşturuyor.Yani geleceğin adam olacak çocukları, doğduklarından kısa bir süre sonra Barış abileri onlara mikrofon tutmasa da onunla tanışarak büyüyor...
Projenin sahipleri iki kiz iki erkek babası Ahmet Öncan ve Murat Doğu.
Kendi çocuklarından yola çıkarak bir çocuğun gelişimi için neler yapılır sorusuna ciddi kafa yoran iki isim.
Onların çocukları da hareketleriyle, tepkileriyle ve davranışlarıyla onların zihninde fazlasıyla alternatif yaratan ufaklıklar.
İki eski dost ve baba, bu konuya kafa yorarken çocukların nasıl ninniler dinleyerek uyudukları ve uyumaları gerektiği noktasında takılı kalıyor. Hepimizin bildiği ninniler güzel iyi ama sanki yetersiz sanki birşeyler daha yapılması gerekiyor...Yani bir yeniliğe ihtiyaç var.
Tabi özü de kaybetmeden... Sonuç kısa zamanda geldi... Ve ortaya Beşikten 77’ye projesi çıktı.
Proje, Barış Manço'nun şarkılarının ninni olarak düzenlenmiş halleri... Kollar sıvandı ve kısa sürede ortaya 0-2 yaş arası çocuklar için harika bir proje çıktı. Barış Manço’nun 10 şarkısı ninni şekilde düzenlendi.Ve kısa sürede müzik marketlerde ve aynı zamanda sanal marketlerde de anne babalarla buluştu.
Beşik’ten 77’ye albümünün içinde Barış Manço’nun; “Alla Beni Pulla Beni”, “Kol Düğmeleri”, “Arkadaşım Eşek”, “Eski Bir Fincan”, “Ne Ola Yar Ola”, “Güle Güle Oğlum”, “Unutamadım”, “Bahçede Hanımeli”, “Nazar Eyle” ve “Rüya” şarkılarının ninni uyarlamaları enstrümantal olarak yer alıyor.
Eskiden 7 yaş ve üzerindeki çocuklarla yan yana duran güleryüzli Barış abi, arkadaşı eşşeği alıp, kol düğmelerini takıp bebekleri de rüyalarına yolcu ediyor; güleryüzü, dillerden düşmeyen ve düşmeyecek olan şarkılarının ninni halleriyle.
İki baba 4 çocuğun öyküsüyle başlayan proje, ninniye uyarlanmış 10 Barış Manço şarkısıyla, her bebekle yeni bir dünyanın içine giriyor.Ve onu, uzun saçlı, güleryüzlü Barış abiyle tanıştırıyor. İleride onların çocukları olduğunda bayrağı teslim almak ve etmek üzere...
Bu arada küçük bir not, Adisababa ekibi bunu 0-2 yaş çocuklar için hazırladı. Ama siz büyükler de bir dinleyin... Unutulmaz şarkıların ninni halleri, sizleri de belki bir çocuk rüyasına götürebilir.
 

ARŞİV