800. sayımızla karşınızdayız!

Gazete Kadıköy, 800. sayısıyla Kadıköylü’nün sesi ve kulağı olmaya devam ediyor.

13 Ağustos 2015 - 17:43
Gazete Kadıköy, 800. sayısıyla Kadıköylü’nün sesi ve kulağı olmaya devam ediyor.
180 noktaya yayılan dağıtım ağı, 30 bin tirajı ve 16 yıllık birikimiyle, yeni yazarlarını da yanına alarak “güçlü ve özgürlükçü bir yerel gazete” olma misyonunu gelecek günlere taşıyor


Bütün gazeteler, dergiler yani tüm yayın organları büyük umutlarla yayın hayatına başlar. Ama bu zorlu yolculuk bazen yola birlikte çıkılan arkadaşlardan, bazen ekonomik zorluklardan bazen beklentilerin karşılanmamasından dolayı başarısız olur. Büyük umutlar büyük hayal kırıklıklarına dönüşür. Bazen de tüm yollar, zorluklar aşılır ve tarihe, hayata tanıklık edecek bir imza atılır.
16 yıl önce mütevazı ama büyük umutlarla Kadıköy’ün sesi soluğu olmak için yayın hayatına başlayan Gazete Kadıköy’ün de Kadıköy için bir imza olduğunu düşünüyoruz.
Yerel bir gazete olduğumuzu unutmadan ama Türkiye’nin İstanbul’unda, İstanbul’un en güzel, en özel ilçelerinden biri olan Kadıköy’ünde yaşadığımızı bilerek 16 yıl, 800 sayı boyunca Kadıköylülerin sesine ses katmaya, onların sesinin yanında olmaya çalıştık.
180 noktaya yayılan dağıtım ağımız, 30 bin tirajımız ve “Nerede kaldı benim gazetem?” diyen okurlarımızla başardığımızı düşünüyoruz… 
Her zaman daha iyisini yapabilmek, daha iyi bir gazete çıkarmak, daha çok insana ulaşmak gibi bir çabamız ve hedefimiz oldu. Bu çaba bundan sonra da devam edecek. 
800. sayımızdan itibaren, adları Kadıköy ile özdeşleşmiş yazarlarımız Sunay Akın ve Mario Levi ile Feryal Pere’nin köşe yazıları; okurlarımızın eksikliğini çokça hissettiği bulmaca köşemiz ve yeni sayfa düzenimizle karşınızdayız.
Haber peşinde koşulan saatler, uykusuz geceler, gazeteyi matbaaya yetiştirme telaşımız, yorgunluğumuz… 
Tümü Gazete Kadıköy’ü, Kadıköylülerin gazetesi yapabilmek içindi. Bu tüm yorgunluklara, zorluklara katlanmaya değerdi ve değdi… 
16 yıl boyunca yayın dönemimizin her hangi bir aşamasında bizimle olan, emeği geçen tüm Gazete Kadıköy çalışanlarına, yazarlarına daha doğrusu kalemi, makinesi Gazete Kadıköy’den geçen herkese ve elbette gazetesine sahip çıkan tüm Kadıköylülere teşekkür ediyoruz.
Bu gurur hepimizin…

Nuhoğlu: “Güçlü ve özgürlükçü bir yerel gazete”
Gazete Kadıköy 16 yıldır Kadıköylülerin okuduğu bir gazete. 16 yıl boyunca yerel bir gazete çıkarmak hiç kolay bir iş değil. Gazete Kadıköy, Kadıköylülerin ilgisi ve desteğini de alarak bunu başardı. 
Çünkü Kadıköy değiştikçe aynı oranda Gazete Kadıköy de bu gelişime ve değişime paralel olarak değişti ve gelişti.  Ve her Cuma hepimizin merakla beklediği bir gazete olmayı başardı.
Gazete Kadıköy yerel bir gazete olduğu için yerelin sorunlarını inceleyen ve ortaya çıkaran bir yayın organı olma özelliği taşıyor. Toplumda yerel düşünme fikrinin yerleşmesi ve gelişmesi çok önemli. Bir söz vardır; “Herkes kendi evinin önünü süpürürse sorun kalmaz”. Demokrasinin yerelde gelişmesi çok önemli. Biz kendi mahallemizin, sokağımızın sorunlarını çözebildiğimiz oranda ülkenin sorunlarını çözebiliriz. İşte bu noktada yerel basının önemi daha fazla ortaya çıkıyor. Gazete Kadıköy bizim için bu önemli açığı kapatıyor.
Güçlü ve özgürlükçü bir gazete olan Gazete Kadıköy toplumla olan bağlarını sağlamlaştırdıkça, okurlarıyla daha sıkı ilişkiler kurdukça gerçek kimliğini ve çizgisini devam ettirecek.
Her zaman değişimin ve gelişmenin öncüsü olan Kadıköy’ün gazetesi Gazete Kadıköy 800.sayısında, yeni yazarlarıyla ve yeni tasarımıyla siz Kadıköylülerle buluşacak.
Gazete Kadıköy’ün 800.sayısının tüm Kadıköylülere hayırlı olmasını dilerim.





ARŞİV