89 proje Caferağa için yarışıyor!

Kadıköy Belediyesi’nin Caferağa’da bir spor ve kültür merkezinin tasarlanması amacıyla açtığı yarışmaya 89 proje başvurdu

21 Nisan 2016 - 13:42
Kadıköy Belediyesi’nin Caferağa’da bir spor ve kültür merkezinin tasarlanması amacıyla açtığı
yarışmaya 89 proje başvurdu
 
Uzun yıllardır işlevli kullanılamayan Caferağa Spor Salonu ve Barış Manço Kültür Merkezi’nin bulunduğu alanın bir spor ve kültür merkezi olarak tasarlanması amacıyla Kadıköy Belediyesi tarafından açılan iki aşamalı proje yarışmasının ilk aşamasının proje teslim tarihi 12 Nisan 2016’da sona erdi. Yarışmaya 89 proje katıldı. Sanatçı, sporcu ve Kadıköylülerden gelen talepler doğrultusunda belirlenen temel fonksiyonlarla projeleri değerlendiren yarışma jurisi 8 projeyi ikinci aşıma için uygun gördü.
Tasarlanacak olan “Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor ve Kültür Merkezi”nin, farklı yaş gruplarının kullanabileceği, Kadıköylüleri kültür ve spor faaliyetleri etrafında toplayan bir merkez olması planlanıyor.
Proje yarışmasına ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Kentin merkezinde her yaştan yurttaşımızın kullanabileceği çok amaçlı bir yapıya ihtiyaç var. Ama biz bu kararı tek başımıza vermedik. Kadıköylülerle özellikle Caferağa Mahallesi muhtarı ve yaşayanlarla yaptığımız toplantılar sonucunda Caferağa Spor Salonu ve Barış Manço Kültür Merkezi’nin işlevli olmadığı sonucu çıktı. Ve bu ihtiyaç doğrultusunda çalışmalara başladık. Belediye olarak bu sürece semt halkının katılımına önem verdik. Ve bütün süreci bu şekilde yürüttük. Yarışmanın şartnamesi hazırlanmadan önce bölgedeki aktörlerle bir danışma toplantısı yapıldı. Merkezin programı sivil toplumdan gelen öneriler sonrasında son haline getirildi” demişti.


ARŞİV