9 yıl hapsi isteniyor!

Çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu iddia edilen Murathan Öztürk hakkında, “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi

02 Kasım 2015 - 08:19
Kadıköy Bağdat Caddesi’nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu iddia edilen Murathan Öztürk hakkında, “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu Savcısı Orhan Biçicioğlu tarafından hazırlanan iddianamede, sürücü Murathan Öztürk’ün kazanın gerçekleştiği 11 Temmuz’da 34 EDS 44 plakalı otomobiliyle Bağdat Caddesi üzerinden Kızıltoprak yönüne gittiği belirtildi. İddianamede ayrıca, Murathan Öztürk’ün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği için kaldırıma çıkarak çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olduğu kaydedildi. Bilirkişi incelemesinde, sürücünün mevcut yol durumu, trafik ve görüş şartlarına göre yüksek seviyede bir hızla gittiği, bu nedenle kazaya sebebiyet verdiği belirtildi.
Murathan Öztürk’ün savunmasında, kaza günü yol yüzeyinin çiğli olduğunu beyan ettiği belirtilen iddianamede, kazanın gerçekleştiği gün düzenlenen tespit tutanağına göre yol yüzeyinin kuru olduğunun anlaşıldığı da vurgulandı. İddianamede, Öztürk’ün olay yerinden kaçtığı için alkollü olma ihtimalinin bulunduğu yönünde iddiaların olduğu belirtildi. Öztürk’ün özel bir hastanede alkol ve uyuşturucu testi yaptığı ve sonuçların negatif çıktığı haberlerine yer verilmişti. İddianamede bu ifadelere de açıklık getirildi. Öztürk’ün özel hastanede hazırlanan raporu için alınan örneğin kendisine ait olup olmadığı noktasında bir denetim olmadığı için rapora itibar edilemeyeceğinin dile getirildiği iddianamede, sürücünün aşırı derecede süratli ve zikzaklar yaparak araç kullandığı gerekçesiyle alkollü olma ihtimalinin bulunduğu değerlendirmesi yapıldı.

ARŞİV