AB Merkez üssü Kadıköy

Marmara Üniversitesi AB Bilgi Merkezi ve Sivil Toplum Platformu Kadıköy’de toplandı. Kadıköy, önümüzdeki süreçte AB Bilgi Merkezi ve STK’ların gayretiyle Avrupa’da da adından söz ettirecek.

21 Mart 2013 - 13:01

Mustafa SÜRMELİ
Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ve AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Avrupa Birliği, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum İnsiyatifi” tanıtım toplantısı, 19 Mart Salı günü Kadıköy Kent Meclisi başta olmak üzere yirmiden fazla sivil toplum kuruluşunun temsilcilerini ve resmi kurumu biraraya getirdi.
Kadıköy’deki DoubleTree by Hilton Otel’de yapılan toplantıya, Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Nüvit Şahlıoğlu ve Kadıköy Kent Konseyi temsilcileri, Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi, Sokakta Yaşayan Çocuklar Derneği, Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Şubesi, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Anadolu Kültür Araştırma Derneği, Avrupa Kültür Derneği, Tema Vakfı İstanbul 1. Bölge Temsilciliği, KAR Toplumsal Dönüşüm Derneği, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kalite Derneği, Türk Parlamenterler Birliği, Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği gibi farklı alanlarda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kurum temsilcileri katıldı.
Farklı alanlarda çalışmalar yürüten kurumların biraraya gelerek birbirlerini tanıma ve birbirlerinin çalışmalarını paylaşma imkânı bulduğu toplantının sonucunda çalışma grupları oluşturulması ve bu alt gruplar halinde projeler üretilmesi kararı alındı.
Marmara Üniversitesi AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen toplantının, Türkiye’de toplum temelli çalışmalar yürüten farklı alanlardaki sivil toplum örgütlerini, resmi kurum temsilcilerini ve araştırmacıları bir araya getiren ve gelecek çalışmalar için verimli bir altyapı oluşturan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 
Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Dartan, Müdür Yardımcısı Dr. Emirhan Göral ve Marmara Üniversitesi AB Enstitüsü, Marmara Üniversitesi AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Araştırma Görevlisi Ayşe Alp’in konuşma ve sunumlarıyla STK temsilcilerini bilgilendirdiği toplantıdan oldukça memnun kaldıklarını ve Kadıköy’de Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri bağlamında önemli bir adım atıldığını belirten STK temsilcileri, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ile birlikte çalışacaklarını vurguladılar.

ARŞİV