Abiyeler zarafetiyle vitrinleri sardı

Yaz geldi, düğünler başladı, vitrinler renk renk, model model abiyelerle doldu

30 Nisan 2015 - 12:00
 
Mustafa SÜRMELİ
Baharın ardından tüm sıcaklığıyla yaz mevsimi yaklaşıyor. Duyguların kıpır kıpır olduğu bahar coşkusuyla birlikte aşklar, evliliklere evriliyor. Zaman itibariyle düğün sezonu tüm yoğunluğuyla başladı. Söz, nişan, nikâh ve düğün programları arttı.
Düğün hazırlıkları; özellikle kadınlar için yoğun koşuşturmanın yaşandığı yorucu bir dönemi kapsıyor. Güzel ve şık olmanın arzu edildiği düğünlerin en önemli unsuru da kıyafet seçimi. Bunların başında da rengarenk ve şık abiyeler geliyor. İşte bu aşamada işin uzmanlarından bir kaç başucu tavsiyesini sizler için derledik.

40 YILLIK TECRÜBEDEN TÜYOLAR
Modelist, abiye tasarımı, dikimi konusunda 40 yıllık bir tecrübeye sahip Bahariyedeki Cemal Moda Tasarım Merkezinin sahibi Cemal Öztürk, abiyenin çok çeşitliliği ve görselliği olan bir kıyafet  olduğunu söyledi. Kumaş seçiminin abiyede önemli olduğunu belirten Öztürk, Abiye, kullanacak kişinin güzelliğini yansıtabilmeli. İyi bir fiziğe sahip bayanlara straplez veya balık modeller öneririm. Siyah saç ve esmer bir tene saks mavisi, pudra rengi, tamamen krep ve balık modelleri tavsiye ediyorum. Küçük takılarla süslendiğinde müthiş bir tarz yakalanabilir dedi.

KADIKÖY, MODA MERKEZİ ADAYI
Kır veya salon düğünlerine göre abiye seçiminin de önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, kır düğünlerinin vazgeçilmezinin kısa, kuyruksuz abiyeler olduğunu, zira kirlenme riskinin ortadan kalktığını söyledi. Kadıköyde çok uygun fiyata iyi bir abiye bulmanın mümkün olduğunu söyleyen Öztürk, abiye dükkânları, moda evleri, gelinlikçileriyle Kadıköy'ün bu alanda merkez olacağını düşündüğünü söyledi.

MODEL, RENK VE FİZİKİ ÖZELLİK
Abiye alırken müşterinin seçici olmasını tavsiye eden ve ideal olanın, kişinin kendi vücuduna uygun kıyafeti seçmesi olduğunu söyleyen Angela Sposa mağazası sahibi Mine Taşçı, fiziki ölçülerin abiye seçiminde önemli bir faktör olduğunu belirtti. Kilo ve kilonun dağılım durumuna göre kıyafet tasarlanması gerektiğini belirtten Taşçı, uzun boylu, 44 bedeni aşmayan kadınlara balık modelleri önerirken, 52 beden ve üzeri ölçülere sahip kadınlara, siyah renk ve balık modelleri tercih etmemelerini tavsiye etti. Kızıl saçlı kadınlara yeşil, mor tonlarda kıyafetleri seçmesini öneren Taşçı, Sarışınlar her rengi giyebilseler de çok açık renklerden kaçınmalılar. Eğer giyeceklerse de çok özenli bir gece makyaj tercih edilmeli. Kumralları şanslı görüyorum zira saç ve ten rengi avantajıyla her rengi giymeleri mümkün. Siyah saça ise sarı, gülkurusu renkleri tavsiye ederim diye konuştu. Bu yıl abiyede sarı rengin moda olduğunu söyleyen Taşçı, mürdüm renkli abiyelere ilginin yoğun olduğunu, pembe tonlarının da sık tercih edildiğini belirtti.

HER BÜTÇEYE UYGUN 
Kadıköyde her bütçeye uygun fiyata abiye bulmak mümkün. İşçilik, kumaş, özel dikim veya hazır dikim olması fiyatları etkiliyor. Hazır veya özel dikim olması fiyatı etkiliyor. 2015 abiye modellerinde farklı fiyat aralıkları söz konusu. Kadıköyün farklı yerlerindeki abiyecilerde fiyat ortalaması özel dikimde 300 ile 3 bin TL. arasında seyrediyor. Kadıköyde abiye piyasası ağırlıklı olarak 600-800 TL arasında değişiyor. Hazır dikimde makul düzeyde fiyatlar da var.

RENKLİ MODELLER
Kadıköyde yeni başlayan sezonla birlikte 2015 model abiyeler vitrinleri süslemekte. Rengarenk ve birbirinden göz alıcı modeller müşterileri cezbediyor. Gelecek sezonun ürünlerini tasarlayanlar bile var. Kış sezonu için kadife ve uzun kollu abiyelerin moda olacağını belirten modacıların olduğunu da bir ipucu olarak belirtelim.

ARŞİV