Acıbadem Gönüllüleri'nin Mevlana programı

Acıbadem Gönüllüleri, 17 Aralık 2013 tarihinde Barış Manço Kültür Merkezi’nde Mevlana'yı, Şeb-i Aruz ve semazenler eşliğinde andı.

08 Ocak 2014 - 09:16
Acıbadem Gönüllüleri, 17 Aralık 2013 tarihinde Barış Manço Kültür Merkezi’nde Mevlana'yı, Şeb-i Aruz ve semazenler eşliğinde andı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Acıbadem Gönüllü Evi Başkanı Neşe Uçak, açılış konuşmasını yaparak sözü, Eğitim Komite Başkanı Ece Olpak'a bıraktı. Ece Olpak, Mevlana'nın hayatı ve Şeb-i Aruz hakkında kısa bir sunum yaptı. Daha sonra Mevlana'nın soyundan olan Hidayetzade Mustafa Erdirençelebi ile ikinci kuşaktan torunu olan A. Alper Uğurlu, Mevlana'nın dünya görüşü ve hayat felsefesi hakkında sunum yaptılar. Mevlana Kültür derneği Revnak Kadın Tasavvuf Topluluğu’nun sunduğu tasavvuf müzik dinletisinin ardından semazenler, ilahiler eşliğinde sema gösterisi yaptılar.
Kalabalık bir izleyici kitlesinin izlediği program sonunda Başkan Uçak’ın kapanış konuşmasının ardından, sunucu Feyza Eser'e, Eğitim Komite Başkanı Ece Olpak'a, Ankara'dan gelen A. Alper Uğurlu'ya ve Revnak Kadın Tasavvuf Topluluğu Şefi Akademisyen Birsen Geçikli'ye çiçekleri verildi.  
Programı izleyen Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu ve Sevgi Mağazası Yönetim Kurulu üyeleri, etkinlik için gönüllülere teşekkür ettiler.  

ARŞİV