Acıbadem okulunu vermiyor!

Acıbadem Mahallesi’ndeki Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan mahalleli eylem yaptı. Seslerini duyurmaya çalışan Acıbademliler 3 binin üzerinde imza topladı.

14 Ağustos 2013 - 13:47
Acıbadem Mahallesi’ndeki Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan mahalleli eylem yaptı. Seslerini duyurmaya çalışan Acıbademliler 3 binin üzerinde imza topladı.
 
Kadıköy’ün Acıbadem Mahallesi’ndeki Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan Acıbadem Dayanışması, 1 Ağustos Perşembe akşamı okul önünde eylem yaptı.
Acıbadem parkında 50 kişiyle başlayan yürüyüşe okula varıncaya kadar yüzlerce insan katıldı. Eyleme Acıbadem, Koşuyolu ve Yoğurtçu parklarından yürüyerek katılanlar oldu. Yürüyüş esnasında evlerinde oturan çevre sakinlerinden de destek geldi. Saat 21.30 civarında yarısını mahallelinin oluşturduğu yaklaşık bin kişi okulun önünde buluştu. “Acıbadem uyuma, okuluna sahip çık”, “Özdemir bizimdir bizim kalacak”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Okuluma dokunma” sloganları atıldı.Bir süre sonra eylem foruma dönüştü. Bir yıldır bunun sıkıntısını yaşayan veliler ve çocuklar konuşmalar yaptı. Yaşlı katılımcılardan biri 52 yıl önce bu okuldan mezun olduğunu anlattı ve ekledi: “Çocuğum da torunum da buradan mezun oldu. Özdemiroğlu bizimdir, gerekirse biz yıkarız, size yıktırmayız.” Mahallenin gençleri ve çocuklar da söz alarak okullarını terk etmek istemediklerini söyledi.Özdemiroğlu Ortaokulu’nun imam hatip okuluna dönüştürülmemesi için okulun önünde toplanan imzaların sayısı 3 bini aştı. Özdemiroğlu Ortaokulu’nun velileri, öğretmenleri, öğrencileri ve mahallelilerin ortak imzasını taşıyan daha önceki açıklamada “Bizlerin isteği ve fikri sorulmadan okulumuzun imam hatibe dönüştürülmesini kabul etmiyoruz” denilmişti.Acıbadem Dayanışması taleplerinin arkasında olarak eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

ARŞİV