Acıbadem'e modern Polis Merkezi

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Acıbadem Polis Merkezi Amirliği’nin binası Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırıldı

26 Mayıs 2016 - 14:23
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Acıbadem Polis Merkezi Amirliği’nin açılışı 24 Mayıs Salı günü törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine; Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy İlçe Müftüsü İlyas Çelik’in yanı sıra Kadıköy Belediye Başkan Yardımcıları ve Kadıköy Belediye Meclisi üyeleri de katıldı.

İYİ ALTYAPI İYİ HİZMET
Yeni hizmet biriminin açılışında konuşan ve halkın can ve mal güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerinin, halkın gözbebeği olduğunu ifade eden Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, “Kaliteli hizmet sunabilmenin şartı, iyi bir fiziki yapıdır. Çalışanlara moral ve motivasyon sağlayacak bir binanız varsa onlar da huzurlarını, yüzlerindeki gülümsemeyi hizmet alanlara yansıtacaktır. Dolayısıyla yapılan binalar, hizmet alanlar içindir. Çünkü bizim milletimiz iyi hizmet almaya layıktır. Hizmet vermenin şartı da bu altyapıyı sağlayabilmektir” dedi. Kaymakam Birol Kurubal, yeni ve modern bir polis merkezini Kadıköylülerin hizmetine sunduğu için Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile ilçe emniyet teşkilatına araç desteği sağlayan Kadıköy Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği (KEMYAD)’a teşekkür etti.

MODERN POLİS MERKEZİ
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı konuşmada; “Kadıköy’de modern bir karakol binasının yapılması önemlidir. Güvenlik görevlilerinin daha uygun ve rahat fiziki koşullarda çalışmalarının sağlanması, halkın daha rahat hizmet almasını sağlar” dedi.
Kadıköy’deki okulların da bakım ve fiziki koşullarını iyileştirdiklerini ifade eden Aykurt Nuhoğlu, yerel yönetim olarak ellerinden geldiği kadarıyla kamu kurumlarının bakım ve onarım ihtiyaçlarını gidermeye gayret ettiklerini ifade etti.

AB STANDARTLARININ ÜZERİNDE
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt ise yaptığı konuşmada, “Bugün bir örneğini gördüğümüz bu modern polis merkezi amirliği, halkımıza ve personelimize Avrupa Birliği standartlarının üstünde fiziki bir ortam hazırlamıştır. Bu hizmet binamızda vatandaşlarımızın hak ettiği çağdaş, vatandaş odaklı, hızlı ve verimli bir güvenlik hizmeti üretmeyi hedeflemekteyiz” dedi.
Kenan Kurt, başta Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu olmak üzere yeni hizmet biriminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür plaketi hediye etti.
Yeni yapılan Acıbadem Polis Merkezi Amirliği 100 metrekare taban oturumlu toplam dört katlı inşa edildi. Dış görüntüsünden silüetine kadar Koşuyolu bölge mimarisine uygun olarak az katlı olarak yapıldı. İnşaat yaklaşık 10 ay sürdü. Yeni binada; nöbetçi memur odaları arşiv odaları mevcut. Lobi, grup amirliği, engelli tuvaleti, karakol amirliği, adli büro, arşiv bulunuyor. Eski bina ise 65 metrekare alanıyla zemin ve bodrum olmak üzere iki katlıydı.

 

ARŞİV