Acıbadem'de 'organ nakli' semineri

Acıbadem Gönüllü Evi’nde, Florence Nightingale Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mine Uraz ile “Tüm Boyutlarıyla Organ Nakli” semineri düzenlendi.

30 Aralık 2015 - 17:49
Acıbadem Gönüllü Evi’nde, Florence Nightingale Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mine Uraz ile “Tüm Boyutlarıyla Organ Nakli” semineri düzenlendi. Birçok kişinin organ bağışıyla ilgili bildiğini zannettiği yanlışlıklar Mine Uraz’ın anlatımıyla düzeltildi.
Organ bağışının ne kadar önemli olduğu, organ bağışıyla hastaların normal hayatlarına dönebildikleri, organların hangi koşullarda ve nasıl hastadan ya da kadavradan alındığı detaylarıyla anlatıldı. Seminer sonunda katılımcıların hepsi organlarını resmi olarak bağışladı.
Acıbadem Gönüllü Evi, bu seminerin halk için çok faydalı olduğunu düşündüğü için daha yoğun kitlelere anlatabilmek amacıyla seminerin tekrarını düzenleyecek.

HUKUKİ ARABULUCULUK
Arabulucu Avukat Birsen Atakan, Acıbadem Gönüllü Evi’nde “Arabuluculuk nedir, sorunları mahkemeye gitmeden nasıl çözebiliriz?” başlıklı bir seminer verdi.
Katılımcılar hem Birsen Atakan’ın bilgileriyle aydınlandılar hem de sorularına doyurucu yanıtlar alarak çözüm yolları buldular.
Atakan seminerde, “alacak verecek” meselelerinde, aile içi ya da ev sahibiyle sorun yaşandığında mahkemeye konuyu taşımadan “hukuki arabuluculara” başvurup onlarla sorunların çözülebildiğine dikkat çekti. Arabulucunun verdiği kararın yasal sayıldığını belirten Atakan Avrupa’da arabuluculuğun yıllardır yaygın olarak kullanıldığını ancak Türkiye’de 2012 yılından itibaren bilinmeye başlandığını ifade etti.

ARŞİV