Acıbademliler okullarına sahip çıkıyor

Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin taşınmasına ve imam hatip yurduna dönüştürülmesine tepki gösteren Acıbadem Dayanışması, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.

15 Ocak 2014 - 13:42
Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin taşınmasına ve imam hatip yurduna dönüştürülmesine tepki gösteren Acıbadem Dayanışması, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.
  
Harika Şebnem KARABIYIK
 
Acıbadem Dayanışması, veliler ve öğrenciler, okullarının taşınmasını protesto etmek için 9 Ocak Perşembe günü Ahmet Sani Gezici Lisesi önünden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdüler.
“Mahalleme, parkıma, okuluma dokunma” pankartıyla okulun önünden alkış ve sloganlarla yürüyüşe geçen grup önce Altıyol Boğa’ya, oradan da Bahariye Caddesi üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geldi.
Burada yapılan açıklamada, “Okulumuz hakkında çıkan yıkım ve dönüştürme iddialarından kaygı duymaktayız. Lisemiz öğrencilerinin ve Acıbadem halkının böyle bir talebi yoktur! Ülkemizde iktidar eliyle daha önce uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi ile birçok okul İmam Hatip yapılmış ve kampanyalar düzenlenmişti. Bütün bunlara rağmen bu okullar boş kaldı, bu okulların öğrencilerine ve öğretmenlerine eziyet çektirildi. Sağlıksız şartlarda ve kalabalık sınıflarda eğitim dayatıldı. Okulumuzda ise öğretmenlerimizin bizlere bilgi vermeleri baskı yoluyla engellendi. Bu baskı okul yönetiminin bu dönüşümleri kabul etmeyecek öğrencilerden korktuğunun göstergesidir” denildi.
 
“KARARLAR KAPALI KAPILAR ARDINDA ALINIYOR”
Acıbadem Dayanışması da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Mahalle halkına hiç sorulmadan, yaşamlarımızı zorlaştıracak kararlar kapalı kapılar ardında alınıveriyor. Bizler Acıbadem Dayanışması olarak bu hiçe sayılmaya karşı, kendi hayatlarımızın sahibi olma mücadelemizi büyütmek, mahallemizden çalınmak istenen Ahmet Sani Gezici Lisesi’ne sahip çıkmak için bir aradayız. Genel liselerin kapatılması sonrasında Ahmet Sani Gezici Lisesi Kız Meslek Lisesi’ne dönüştürüldü. Şimdi mahallemizde erkeklere de hitap eden ve akademik eğitim sunabilen hiçbir okul yok. Mahallemizde akademik eğitim almak isteyen öğrencilerimiz hangi okula gidecektir? Öğrencilerin büyük bir kısmı mahallemizde ikamet etmektedir, okulun ise sömestr tatilinden yararlanılarak taşınması gündemdedir. Öğrenciler ve aileleri böylesi bir dönüşüme uyum sağlayabilecek midir? Bizler Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin mahallemizden taşınmasına bütünüyle karşıyız. Mahallemizde kızlı erkekli tüm öğrencilerimize hizmet veren, akademik eğitim ihtiyacımıza da yanıt veren bir okula dönüşmesini istiyoruz. Kentimize, mahallemize, okulumuza sahip çıkacağız. Dayatmalara karşı ses çıkaracağız. Birleşeceğiz, dayanışmayı büyüteceğiz, kazanacağız!”
 
AYAR: ‘OKUL YIKILACAK’
Açıklamanın ardından veli, öğrenci ve Acıbadem Dayanışması’ndan temsilciler Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ile görüştü. Okulun yıkılacağı bilgisini doğrulayan Ayar, yıkımdan sonra okul yerine ne yapılacağı konusunda bilgileri olmadığını söyledi.
Okulun yıkılmasıyla birlikte 1200 öğrenci, semtleri dışında okullara gidecek.

ARŞİV