Acımasız arkadaşlık oyunları...

“Sen yalvarmamı istemiyorsun aslında, oyuna kaldığı yerden devam etmek istiyorsun.”

25 Ocak 2013 - 12:16
 
Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Nergiz Seferoğlu
 “Sen yalvarmamı istemiyorsun aslında, oyuna kaldığı yerden devam etmek istiyorsun.”
Böyle deniliyor oyunun tanıtımında. Oyunun adı “Kuçu Kuçu”'. Eser Fransız yazar Fabrice Roger-Lacan'a ait. Yönetmen Kerem Ayan’n, Fransızcadan uyarlayıp sahneye taşıdığı AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun komedi-dram tarzındaki tek perdelik oyununda Özgü Namal ve Selen Uçer rol alıyor.
Arkadaşlık ilişkilerindeki tuhaflıklara, intikam ve affetme duygularına değinilen oyun, işadamı Kudret Bey’in hafta sonunu geçirmek üzere çalışanı Ragıp ve karısı Melis’i, adadaki villasına davet etmesiyle başlıyor. Ancak oyun boyunca ne Kudret beyi ne de Ragıp'ı görmüyoruz, zira bu “2 kişilik bir kadın” oyunu kanımca. Sahnede, bu adamların eşleri var; Ragıp’ın karısı Melis (Özgü Namal), Kudret Bey’in karısı Melda (Selen Uçer). Melda ve Melis, tanışıp sohbet ederek kocalarının işten gelmesini beklemeye başlıyorlar. Ancak bir süre sonra anlıyoruz ki bu 2 kadın hiç de “yabancı” değiller birbirlerine. ine. Zaman ilerledikçe sohbetin rengi değişiyor. Geçmişteki sırlar, “kuçu kuçu” oyunları, kırgınlıklar, intikam duyguları derken, nezaket ortamı içindeki bu sohbet, yer yer güldüren bir hesaplaşmaya dönüşüyor.
 
ŞARKI ÖZGE FIŞKIN’DAN...
Dekoru Gamze Kuş, ışık tasarımı ise Arek Nişanyan tarafından hazırlanan oyunun sürprizi ise oyunun Bülent Ortaçgil’in şarkısı. Seyirciler, oyunun başında ve sonunda Özge Fışkın’ın sesinden “Benimle Oynar Mısın?” şarkısına eşlik ediyorlar. Kuçu Kuçu, 7 Şubat Perşembe akşamı 20:30’da Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde, 23 Şubat Cumartesi akşamı 20:30’da ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) sahnelenecek.
 

ARŞİV