Adalar'da maceraya var mısın?

İstanbul adalarından Burgazada ve Heybeliada, “Adalararası MACERADA Yarışları 2013” ile doğa ve macera tutkunlarını biraraya getiriyor.

05 Eylül 2013 - 14:49
İstanbul adalarından Burgazada ve Heybeliada, “Adalararası MACERADA Yarışları 2013” ile doğa ve macera tutkunlarını biraraya getiriyor. Yüzme, bisiklet, oryantiring parkurları ve bonus etaplardan oluşan yarışma 8 Eylül’de gerçekleşecek.

Gökçe UYGUN
 
Adalar’da Doğal Kültürel Miras ve Adalar Turizm Geliştirme Merkezi Projesi etkinlikleri kapsamında ISTKA tarafından desteklenen ve bu yıl ilki düzenlenen MACERADA Yarışları farklı spor disiplinlerini ve eğlenceyi aynı yarış içerisinde topluyor. Oryantiring, bisiklet, yüzme gibi sporun birçok dalında kendini sınamak isteyen sporcular MACERADA yarışları ile doğada keyifli anlar geçirme fırsatı elde ediyor. İki kişilik 50 takımın katılacağı MACERADA Yarışları kondisyon, güç, dayanıklılık, motivasyon gibi unsurların yanı sıra; planlama, strateji, takım olma gibi sosyal yetileri de gerektiriyor.
 
LEFTER PENALTI NOKTASI, SAİT FAİK BİTKİ KEŞİF PARKURU…
8 Eylül Pazar günü saat 09:00’da Burgazadası ile Heybeliada arasında yüzme etabı ile başlayacak yarışmacılar, bisiklet ve oryantiring etabını Heybeliada’da tamamlayacaklar. Yarışmacılar İsmet İnönü, Sait Faik, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Aziz Nesin, Lefter gibi Adalar’da iz bırakmış isimlere ithaf edilecek bazı etaplarda güçlerini sınayacak. 7 Eylül’de yarışmacıların Heybeliada Kızılay Kampı’nda kampa girmeleriyle başlayacak olan yarışlarda, Yarışmada dereceye giren ilk üç takım üyeleri Salcano bisiklet kazanacak, ayrıca Afyon’un 5 yıldızlı termal oteli Oruçoğlu Termal Resort’da 1 hafta (1 oda) tatil hakkı elde edecekler.
Adalararası MACERADA Yarışları’nda, 4 ayrı kıtada 4 ultra maraton tamamlayarak Grand Slam unvanını kazanan ilk Türk sporcu ve Dünyadaki 28 kişiden biri olan Alper Dalkılıç da “7 KITADA 7 ULTRA MARATON” projesi ile ilgili bir sunum yapacak. Bugüne kadar Güney Amerika’da Atakama Çölü, Asya’da Gobi Çölü, Afrika’da Sahra Çölü ve Antarktika’da her biri ortalama 250 km. uzunluğundaki maratonları koşan Alper Dalkılıç, gezip gördüğü yerlerdeki muhteşem güzellikleri ve yaşadığı zorlukları sunumunda paylaşacak. Dalkılıç, “Projedeki son kıta olan Kuzey Amerika'daki BÜYÜK Kanyon Ultra Maratonu (270 km) öncesinde sizlerle yaşadıklarımı aktarmak ve paylaşmak için tüm macera tutkunlarını sunumuma bekliyorum” dedi.
MACERADA Yarışları hakkında detaylı bilgi almak, kayıt olmak ve kurallar için www.macerada.org adresini ziyaret edilebilir.

ARŞİV