Adalet ve özgürlük için:15 EYLÜL'DE KADIKÖY'DE!

İstanbul park forumlarının düzenlediği “Adalet ve Özgürlük İçin Eylül’de Gel” konseri, 15 Eylül Pazar günü Kadıköy Rıhtım’da.

11 Eylül 2013 - 09:45

Semra ÇELEBİ
 
Gezi Parkı’nın ardından İstanbul’un birçok mahallesindeki parklarda, meydanlarda özgürlükleri için mücadeleye devam eden mahalle dayanışmaları, büyük bir etkinlikle bir araya geliyor. 15 Eylül Pazar günü saat 15.00’te Kadıköy Rıhtım’da gerçekleşecek “Adalet ve Özgürlük için Eylül’de Gel”  konserinde birçok sanatçı ve müzik grubu sahne alacak; Marsis, Cenk Taner, Ceylan Ertem, Yeni Türkü, Bulutsuzluk Özlemi, Grup Yorum, Kardeş Türküler ve Hayko Cepkin şarkılarını özgürlük ve adalet talebiyle meydanı dolduranlar için söyleyecek.
Konserin duyurusu da sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde yapılıyor, katılımın arttırılması için sanatçılar da çağrıya destek veriyor. Twitter’da #eylüldegel hashtagiyle konser hakkında görüşler paylaşılırken Facebook üzerinden “Neden Eylül’de geldiğini yaz, fotoğrafını çek gönder, herkes duysun” çağrısıyla başlatılan kampanyaya ilgi yoğun oldu. Birçok kişi önünde neden bu konsere gideceğini yazan dövizlerle çektirdiği fotoğrafları paylaşırken, sanatçılar da bu kampanyada yerini aldı. Boğaziçi Gösteri Sanatları Merkezi’nin müzisyenleri, tiyatrocuları ve dansçıları, Kardeş Türküler üyeleri, oyuncular Mehmet Günsür, Serda Orçin ve Barış Atay da fotoğraflarını paylaşan sanatçılar arasında bulunuyor.
Kadıköy’ün çocukları ve kedileri de tüm çapulcuları 15 Eylül Pazar günü saat 15.00’te başlayacak “Eylül’de Gel” konserine çağırıyor.

ARŞİV