ADETA ANNE KURU FASULYESİ…

Kadıköy her şeyiyle ilginç bir yer. İstanbul’un cazibe merkezi denmesi gerçekten de doğru. Ne Beyoğlu’nun keyifli sokakları, ne Nişantaşı’nın ışıl ışıl caddeleri, ne Taksim, ne Teşvikiye…

24 Temmuz 2015 - 10:54

 

 

Esma Bayraktar
Kadıköy her şeyiyle ilginç bir yer. İstanbul’un cazibe merkezi  denmesi  gerçekten de doğru. Ne Beyoğlu’nun  keyifli sokakları, ne Nişantaşı’nın ışıl ışıl caddeleri, ne Taksim, ne Teşvikiye… Artık trend Kadıköy! Sokaklarında gezerken bunu herkes yaşayarak görüyor.  Bir de sokak aralarında saklı kalmış kendine has  lezzetler var. Bilen bilir, giden bir daha gider.
 

İşte bunlardan biri Kuşdili caddesinde  zevkli  küçük bir dükkan; Köfteci Abi. Lezzetli köfteleri , yaprak ciğeri, tavuk şişi, patlıcan şişi  yanında bir kuru fasulyesi var ki tadı damaklarda kalıyor. Rumeli usulü yapılan kuru fasulyesini yemek için boğazın karşı tarafından gelen müşterileri bile var. Ustası gerçek bir Makedon.  Türkiye’ye geleli epey olmuş , kendi usulüyle hazırladığı yemeklerle hem herkesin gönlünü  hem de hayatını kazanıyor. Kuru fasulyesini beğenen müşteriler kendisini masalara davet edip alkışladıkça yüzündeki gülücüğü görmeniz gerek.
Aslında köfteci Ali Abi hikayesi bir aile hikayesi; yemekleri herkes tarafından çok beğenilen bir ev hanımı ile her zaman bir köfte salonu açma hayali olan eşinin öyküsü. Günün birinde bu hayallerini gerçekleştirirler. Kadıköy’de Köfteci Abi’yi açarlar. Gerçekten de herkes tarafından beğenilen köfteler çok meşhurdur artık. Ticari kaygı  gözetmeksizin, aşırı kar düşünmeden,  evlerinde kullandıkları gibi,  doğal ve taze malzemelerle  işe koyulan karıkoca, sundukları lezzetlerin beğenilmesiyle mutlu oluyorlar. Porsiyonlarımızı doyurucu ve büyük hazırlıyoruz ancak fiyatları mümkün olduğunca makul tutmaya çalışıyoruz diyor Ali bey. 40 kişilik ve pırıl pırıl giriş salonu ince bir zevki de yansıtıyor. Duvarların renk seçimiyle masa kapak örtülerinin, peçetelerin kullanılan her şey ince bir zevkle seçilmiş. Ayrıca duvarları süsleyen yağlıboya tablolar da imzalı, orijinal tablolar...  40 kişilik alt salon, özellikle kışın gurup yemeklerinde tercih edilebilir. Alt salon da yine tertemiz örtüleri ve zevkli dekoruyla dikkat çekiyor . Mutfak son sistem ve tertemiz. Her şeyiyle şirin ve zevkli bir yer olan Ali Abi inanılmaz lezzetlerin yanında keyif de sunan mekanlardan biri. Tarifleri vermiyorlar, gelin burada biz ikram edelim diyorlar. Bir uğrayın, gerçekten seveceksiniz.
Osmanağa Mah. Kuşdili Cad. no. 27 Kadıköy/İst. Tel.0216 414 40 60


ARŞİV