Adliye çalışanları eylemde

Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’nda personelin yaşadığı sorunları, Adalet Bakanlığı ve Türkiye genelinde adliyelerin önünde protesto ederek basın açıklaması yaptı.

21 Kasım 2012 - 16:39

Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’nda personelin yaşadığı sorunları, Adalet Bakanlığı ve Türkiye genelinde adliyelerin önünde protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Baran ÇEVİK

Kadıköy’de de Adliye çalışanları, maddi ve özlük haklarının ellerinden alınmasını protesto etmek için 21 Kasım Çarşamba günü 12.00’de Kadıköy Adliyesi’nin önünde toplandılar. İş yüklerinin ağır olduğunu, aldıkları ücretin zaten yeterli olmadığını ifade eden Adliye çalışanları, bu yıl Aralık ayından itibaren fazla mesai ücreti uygulamasının kalkmasıyla daha da sıkıntı yaşayacaklarını söylediler.
Adliye çalışanları adına basın açıklamasını, Büro Memur-Sen’den Yahya Gökçün okudu. Açıklama, özetle şöyle:
“Fazlasıyla hak ettiğimiz mesai ücretlerinin arttırılması gerekirken kaldırılmasını istemiyoruz. Çalışanlara ekonomik katkısı olan yol ücretlerinin kesilmesi de çalışan personelin sofrasından eksilen aş demektir. İstanbul gibi metropol bir şehirde ulaşım giderleri düşünüldüğünde değil yol ücretlerinin kesilmesi arttırılması gerekmektedir. Bu tutumu protesto ediyoruz. Bizler diğer bölgelere nazaran daha fazla iş yüküne sahibiz, daha fazla yıpranıyoruz, daha fazla kira veriyoruz, daha fazla yol ücreti ödüyoruz, ancak aynı ücreti alıyoruz. Olması gereken bu değil, eşit işe eşit ücret bu demek değil. Büyükşehir tazminatı verilmesini istiyoruz. Bu haklar bize bahşedilmedi. Biz bunları hak ediyoruz. Buradan Sayın Adalet Bakanımıza sesleniyoruz. Sesimizi duyun ve taleplerimizi görmezden gelmeyin.
 

ARŞİV