Adliye personeline moral etkinliği

Personeline verdiği değer ve sosyal etkinlikleriyle öne çıkan Kadıköy Adliyesi'nin çalışanları, 7 Ocak'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan yeni yıl moral etkinliğinde buluştu.

12 Ocak 2011 - 16:14

Kadıköy Adliyesi’nde 20 yılını dolduran personele teşekkür plaketleri törenle verildi.

Personeline verdiği değer ve sosyal etkinlikleriyle öne çıkan Kadıköy Adliyesi'nin çalışanları, 7 Ocak'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan yeni yıl moral etkinliğinde buluştu.
Merkez Valisi Kasım Esen, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz, Adalet Komisyonu Başkanı Erdal Şahin, Cumhuriyet Savcıları, hakimler ile adli personelin katıldığı etkinlikte önce Kadıköy Adliyesi Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Bürosu Folklor ekibi, Diyarbakır yöresine ait halkoyunlarını sergiledi, ardından da Kadıköy Adliyesi Halk Müziği Topluluğu bir dinleti sundu.
Etkinlikte, adalet hizmetinde 20 yılını dolduran Kadıköy Adliyesi'nin 24 personeline plaket takdim töreni de gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz, personele verilen bu plaketlerin manevi değerinin yüksek olduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler, personele verdiğimiz değerin ufak bir göstergesidir. Uzun ve yorucu bir adli yılı geride bıraktık. Tüm hakim, savcı ve personel, iş yükünün altından yüksek özveriyle çalışarak başarıyla kalktı. Personelimiz, hakim ve savcıların en büyük yardımcılarıdır. Onların gayreti olmadan adliyemizin başarılarından bahsetmenin mümkün olamaz” dedi. Adalet Komisyonu Başkanı Erdal Şahin de yaklaşık 546 personelin görev yaptığı Kadıköy Adliyesi'nde iş yükünün çok ağır olmasına rağmen personelin özverili çalışmaları sayesinde büyük başarı elde edildiğini vurguladı. Törende, personel adına da Mahkeme Yazı İşleri Müdürü Senayi Çalışır bir konuşma yaptı. Etkinlikte ayrıca İstanbul Adliyelerarası Futbol Turnuvası'nda 2009 yılında 3.'lük, geçen yıl da 2.'lik elde eden Kadıköy Adliyesi Futbol Takımı üyelerine kupa, 2010 yılında Kadıköy Adliyesi bünyesinde düzenlenen Masa Tenisi Şampiyonası'nda dereceye girenlere de plaket verildi.

Gökçe UYGUN


Kadıköy Adliyesi'ne personel aranıyor

İstanbul'daki en yoğun yargı birimlerinden olan Kadıköy Adliyesi'nde personel alımı yapılacak. Bu kapsamda kadrolu zabıt katipliğine 9, sözleşmeli zabıt katipliğine 39, mübaşirliğe 7 eleman alınacak. Sözlü sınava, 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecek. 17 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan başvurular 27 Ocak Perşembe günü mesai bitimine dek sürecek. Başvuruların sözlü sınavı yapacak Adalet Komisyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekiyor.
Başvuru için genel şartlar da şöyle:
-Türk vatandaşı olmak,
-İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 27/01/2011 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınav tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,
-Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
-657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
-Kamu haklarından mahrum olmamak,
-Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
Detaylar www.kadikoy.adalet.gov.tr adresinden öğrenilebilir.


ARŞİV