Adore işçileri kazandı

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Adore Oyuncak işçilerinin sürdürdükleri mücadele, işçilerin kazanımı ile sonuçlandı

03 Nisan 2015 - 09:53
DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Adore Oyuncak işçilerinin sürdürdükleri mücadele, işçilerin kazanımı ile sonuçlandı

 

 

Erhan DEMİRTAŞ

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 39 gündür direnişte olan, son 14 gündür de açlık grevi eylemini sürdüren Adore Oyuncak işçilerinin tüm talepleri kabul edildi.
Tuzla’da faaliyet gösteren Adore Oyuncak şirketinin depo çalışanları, sendikalı oldukları için işten çıkarılmışlardı. 39 gündür Bağdat Caddesi’nde grev çadırı kuran işçiler son 14 gündür de açlık grevi eylemlerini sürdürüyordu.
İşçilerin direnişi sonucunda Adore yönetimi işçilerle görüşerek tüm haklarını vermeyi kabul etti. İmzalanan protokole göre; işçiler kıdem ve ihbar tazminatı, sendikal tazminat, servis ücretleri hakları olmak üzere tüm taleplerini kabul ettirdi.
Adore işçileri, Caddebostan’da bulunan Adore Oyuncak Mağazası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla kazanımlarını kamuoyuyla paylaştı. Basın açıklamasına Kozyatağı ve Göztepe Dayanışması üyeleri de destek verdi.
Basın açıklamasını okuyan Limter-İş Başkanı Kanber Saygılı, Adore işçilerinin kazanımlarının kolektif bir başarı olduğunu ifade ederek, Kozyatağı ve Göztepe Dayanışması üyelerine de teşekkür etti.
Adore işçilerinin kurdukları direniş çadırı, Caddebostan’da kurulan ilk direniş çadırı olma özelliği taşıyor. İşçilerin Çalışma Bakanlığı’na göndermek için başlattıkları imza kampanyasında yaklaşık 10 bin imza toplanmıştı.

ARŞİV